Informatii utile Paldiski

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Estona
Fus orar: GMT 02:00

Paldiski este recunoscuta pentru


biserici
cascada
istorie

Clima in Paldiski

In Paldiski verile sunt racoroase si de obicei secetoase, iar iernile cu zapada din abundenta, insa nu atat de geroase.

Temperaturi medii lunare in Paldiski, Estonia

Limba oficiala in Paldiski

Limba oficiala a tarii este limba estona, insa in aceasta regiune se vorbeste mai mult limba rusa.

Etniile si religiile din Paldiski

Pana la al doilea razboi mondial aici au locuit suedezii estonieni. Acum, in Paldiski se gasesc mai mult persoane de etnie rusa decat estona. La periferia orasului putem intalni si cativa localnici de etnie finlandeza.

Religia cu preponderenta cea mai mare in Paldiski este religia luterana.

Modalitati de plata in Paldiski

Moneda oficiala (Coroana Estoniana) a fost inlocuita in anul 2011 cu moneda Euro. Aici intalnim o banca si mai multe case de schimb valutar sau benzinarii, pentru a va putea schimba valuta, in cazul in care nu ati facut-o deja. Programul bancii si a caselor de schimb valutar din Paldiski incepe la orele 9.00 si se incheie la orele 17.00, in timp ce benzinariile sunt deschise non stop.

Mancarea traditionala in Paldiski

Fiind un oras port, cea mai preparata mancare in aceasta regiune are ca baza pestele. Painea de secara este preferata si produsele de panificatie, precum placintele de dovleac sau covrigii, nu lipsesc de pe mesele localnicilor. Ca si bautura, vara se consuma foarte mult berea, iar iarna vinul rosu si tuica de casa. Desertul pregatit cu migala de gospodinele din Paldiski este tortul de mere.

Magazine si piete in Paldiski

Piata principala este singura piata din regiune, aici locuitorii expunandu-si preparatele culinare traditionale zonei si marfuri artizanale lucrate de mana de catre acestia. In oras mai gasim doua magazine alimentare, un magazin de alcool si produse tutungerie, o taverna, un restaurant, o pizzerie si cateva mici magazine cu articole vestimentare.

Posibilitati de cazare in Paldiski

Pana de curand in oras nu intalneam prea multe optiuni de cazare, aici existand doar un hotel restaurant care caza turistii. Astazi, in Paldiski s-a mai construit un hotel, o vila si cateva pensiuni ale localnicilor. De asemenea, va puteti caza si in casele localnicilor de la periferia orasului. otelul dispune de camere dotate cu dus sau baie, internet la reteaua wireless, frigider, televizor, seif si mini bar. Turistii beneficiaza de parcare supravegheata video si de trei mese principale ale zilei, la restaurantul din incinta acestuia.

Pensiunile se gasesc amplasate atat in centrul orasului, precum si la periferii. Aici veti fi primiti cu ospitalitatea caracteristica poporului Eston, veti avea ocazia se degustati preparatele culinare traditionale zonei, o sa beneficiati de acelasi lux pe care vi-l ofera si camerele de la hotel, camerele pensiunilor avand aceleasi facilitati.

Paldiski