Ghid turistic Rakvere

Recomandat pentru: istorie, puncte de interes, cladiri istorice, cultura, muzee, traditii

Despre Rakvere

In Laane Viru, in nordul Estoniei, la 20 de kilometri de Golful Finlandei intalnim un oras vizitat anual de numerosi turisti, Rakvere.

Conform descoperirilor arheologice, acest oras dateaza inca din secolul al III-lea. In anul 1220, aici au inceput sa se ridice cladiri de piatra, construite de danezi, suveranii regiunii. In anul 1252 s-a construit o cetate situata in centrul actual al orasului, denumita Wesenbergh. Istoria orasului Rakvere continua cu realizarea, in secolul al XV-lea, a unei constructii somptuoase, Biserica Franciscana, iar in anul 1721 regiunea a trecut sub stapanirea Imperiului Rus pana in anul 1918, cand a devenit un oras independent din Estonia.

Din momentul in care Rakvere a devenit independent, aici au inceput sa se construiasca multe dintre cladirile reprezentative ale tarii, multe dintre acestea fiind conservate in perfecta stare pana in zilele noastre. Cele mai importante astfel de constructii sunt: Piata Principala, cladirea veche a bancii, scoala gimnaziala Rakvere si Stadionul orasului.

Rakvere mai este cunoscut si datorita faptului ca aici se gasesc foarte multe echipe sportive galonate ale Estoniei, precum echipa de volei, de handbal, de fotbal sau de rugby. De asemenea, peisajul deosebit din imprejurimi functioneaza ca un catalizator al industriei turistice de aici, punandu-l pe lista a mii de vizitatori in fiecare an.

Orasul Rakvere are numeroase atractii si obiective turistice, de mare importanta culturala, istorica si religioasa pentru Estonia. Dintre aceste monumente arheologice, istorice sau culturale, putem mentiona Castelul Rakvere, Muzeul Rakvere, Biserica Sfantul Pavel si Biblioteca Centrala.

Apropierea de Marea Baltica, precum si de capitala Estonia, face din Rakvere o destinatie ce poate fi accesata cu usurinta. Puteti apela la serviciile de cazare din Tallinn si sa vedeti principalele atractii in timpul excursiilor de o zi, continuandu-va apoi circuitul eston prin celelalte orase ale regiunii, precum Kunda, Parnu sau Haapsalu.

Top obiective turistice Rakvere

Castelul din Rakvere
Castelul din Rakvere

Cea mai importanta atractie turistica din Rakvere este ruina Castelului cu acelasi nume. Obiectivul istoric ofera numeroase optiuni de distractie atat...

Muzeul Orasului Ravkere
Muzeul Orasului Ravkere

In interiorul muzeului Ravkere descoperim mai mult de 15000 de exponate adunate de-a lungul timpului. Aici putem descoperi o colectie numismatica impresionanta,...