Cum se ajunge in Rakvere

Calatoria cu avionul la Rakvere

Persoanele care iubesc calatoria pe cale aeriana, pot merge pana la Tallin cu ajutorul transportului aerian. Aeroportul International Otopeni din Bucuresti pune la dispozitia turistilor un zbor direct cu aterizare in capitala Estoniei. De aici puteti merge pana in Rakvere cu un autobuz sau cu o masina inchiriata.

Pretul biletului de avion din Romania pana in Estonia variaza intre 100 si 200 de euro, in functie de data anticipata rezervarii biletului, clasa la care doriti sa mergeti, Business sau Low Cost si daca ati achizitionat un bilet de avion dus intors, in acest caz beneficiind de o reducere de aproximativ 50%.

In cazul in care doriti sa inchiriati o masina pentru a ajunge in Rakvere companiile de transport din Tallin va pun la dispozitie numeroase optiuni, pretul inchirierii unui autoturism variind in functie de tipul pentru care optati si de perioada contractuala. In general, pretul minim de inchiriere a unui autoturism este de 20 de euro pe zi.

Autobuzele care pleaca din centrul capitalei Estoniei va pun la dispozitie doua curse pe zi catre Rakvere, pretul unui bilet fiind de 50 de euro.

Calatoria cu trenul la Rakvere

In cazul in care preferati sa calatoriti cu trenul, din Gara de Nord din Bucuresti puteti lua un tren care pleaca in fiecare noapte la orele 24 si are capat de linie in Tallin. De aici puteti lua inspre Rakvere autobuzul.

Pretul biletului de tren de la Bucuresti la Tallin difera in functie de perioada anticipata de rezervare a biletului, clasa la care mergeti si daca ati optat pentru un bilet dus intors, beneficiind astfel de o reducere semnificativa. Timpul aproximativ scurs pana sa ajungeti in capitala este de o zi si jumatate, in functie de cat de mult veti sta la vama.

Calatoria cu autoturismul la Rakvere

Daca preferati sa mergeti pana la destinatia propusa cu ajutorul masinii personale sau cu autocarele care organizeaza excursii frecvente in Rakvere, trebuie mai intai de toate sa va interesati care este cel mai scurt si mai bun drum rutier. In general, soferii autocarelor opteaza pentru traseul Bucuresti – Republica Moldova – Ucraina – Budapesta – Tallin – Rakvere.

Distanta din Romania, pana la Rakvere este de 2100 de kilometri si o veti parcurge in functie de cat de mult timp veti fi retinuti la vama si de cate opriri faceti. Distanta dintre Tallin si Rakvere este de aproximativ 98 de kilometri, in functie de traseu.