Ghid turistic Tartu

Recomandat pentru: atractii inedite, puncte de interes, situri religioase, plimbari in aer liber, arhitectura, lacasuri de cult, muzee

Despre Tartu

Al doilea oras ca marime din Estonia, situat la 186 de kilometri de Tallinn, este Tartu. Orasul este situat in sud estul tarii si este strabatut de raul Emajogi.

Istoria spune ca orasul Tartu dateza din secolul al XI-lea, fiind atestat documentar in anul 1030. In trecut, orasul se numea Tarbatu, iar din anul 1917 si-a luat numele de Tartu. De-a lungul timpului, orasul a suferit numeroase atacuri, din partea cavalerilor Livoniani, a suedezilor, a nemtilor si a sovieticilor, fapt care a determinat distrugerea sa partiala sau totala si a necesitat, de fiecare data, reconstructia.

In Tartu pot fi admirate numeroase cladiri istorice. Unele dintre cele mai importante obiective si atractii turistice din Tartu sunt: Cladirea Primariei, Universitatea din Tartu, Biserica Luterana Sfantul Ioan, Crama Prafului de Pusca, Muzeul Jucariilor, Gradina Botanica si Observatorul. De asemenea, pe strazile inguste ale orasului Tartu, gasim o multime de monumente reprezentative pentru municipalitate, precum: monumentul Independentei Kalevipoeg amplasat pe malul raului, sculptura lui Oscar Wilde si Vilde Eduard, cea a lui Barclay de Tolly si Elevii Kissing.