Informatii utile Tartu

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Estona
Fus orar: GMT 02:00

Tartu este recunoscuta pentru


atractii inedite
puncte de interes
situri religioase
plimbari in aer liber
arhitectura
lacasuri de cult

Clima in Tartu

Regiunea Tartu este caracterizata de un climat temperat continental.

Temperaturi medii lunare in Tartu, Estonia

Limba oficiala in Tartu

Limba oficiala care se vorbeste in aceasta oras este limba Estoniana.

Etniile si religiile din Tartu

Majoritatea locuitorilor din oras este de etnie Estoniana dar sunt si persoane de etnie rusa sau germana.

Religia cu cea mai mare preponderenta in orasul Tartu este cea ortodoxa.

Modalitati de plata in Tartu

Pana in anul 2004 cand Estonia a inceput sa foloseasca moneda unica Europeana Euro, moneda oficiala a tarii a fost Coroana Estoniana.

In Tartu veti gasi o multime de banci si case de schimb valutar unde va puteti schimba banii. De asemenea, toate benzinariile din oras au in interiorul lor case de schimb valutar cu program non stop. Magazinele, hotelurile si restaurantele din centrul orasului, accepta si plata cu ajutorul cecurilor de calatorie sau a cartilor de credit. Cardurile bancare acceptate in aceasta regiune sunt: Master Card, Euro Card, Visa Gold Electron si American Express. Majoritatea bancilor si caselor de schimb valutar din oras isi deschid programul la orele 9.00 si inchid la orele 17.00 .

Numerele de telefon importante in orasul Tartu

In caz de urgente sau daca doriti sa aflati o informatie din orasul Tartu, va precizam care sunt cele mai importante numere de telefon: Politie – 110, Ambulanta – 112, Aeroport – 003727309210, Centrul de Informare Turistica – 003727442111.

Mancarea traditionala in Tartu

Salamuri, carnati, sunca sau Kaizer, toate pot fi gasite afumate in sauna, in pietele orasului. De asemenea, nu numai preparatele pe baza de carne sunt afumate aici, ci si branza, laptele, pestele sau untul. Ca si desert, produsele de panificatie sunt cele mai consumate, placintele sau saleurile, precum si tortul de nuci. De asemenea, painea prajita cu usturoi este printre preferata turistilor care viziteaza aceasta regiune. Bautura preferata de localnici pe timpul verii este berea, iar in timp de iarna, acestia consuma foarte mult vin rosu.

Magazine si piete in Tartu

Cel mai mare centru comercial din Tartu se gaseste in centrul acestuia si se numeste Lounakeskus. In interiorul magazinului este amplasata si un patinoar. Mallul este deschis in fiecare zi incepand cu orele 9.00, pana la orele 22.00.

Turistii care doresc sa achizitioneze suveniruri pentru a-si aminti de vizita in aceasta regiune a Estoniei, o pot face la Galeria Loov. De asemenea, in majoritatea locurilor din oras unde sunt situate monumente si cladiri istorice, gasim numeroase magazine de suveniruri si obiecte artizanale handmade.

Orasul are multe restaurante, cafenele, pizzerii, puburi si terase. Cele mai importante restaurante de aici sunt: Maailm, Wilde si Vilde si Crama Prafului de Pusca.