Ghid turistic Insula Fiji

Despre Insula Fiji

Va invitam sa descoperiti frumusetea asezamantului Viti Levu (Insula Fiji), adica cea mai intinsa insula din Republica Fiji, locul in care traieste majoritatea populatiei din acest stat. Potrivit ultimului recensamant, aici traiesc in prezent peste 600.000 de oameni, ceea ce inseamna ca Viti Levu este cel mai important centru economic si cultural din Fiji.

Din punct de vedere, geografic, Viti Levu sau Insula Fiji, asa cum mai este numit asezamantul de catre localnici se intinde pe 146 de kilometri lungime, respectiv 106 kilometri latime, acoperind astfel o suprafata de circa 10.000 de kilometri patrati. Geologii cred ca Viti Levu s-a format in timp, in urma mai multor eruptii vulcanice. Aici veti putea vedea chiar si astazi urme de lava uscata. De precizat este insa faptul ca insula este impartita in doua zone: cea de est, care este predominant ploioasa, cu precipitatii abundente, respectiv inca o zona, ce este mai mult uscata.

In Viti Levu veti descoperi si orasul Suva, care este capitala Fiji. Aici exista numeroase cladiri importante, precum primaria sau locul in care isi desfasoara activitatea alti functionari ce conduc regiunea. In acelasi timp, trebuie sa stiti ca pe langa Suva, in Viti Levu veti gasi si alte asezaminte foarte frumoase. Dintre ele amintim Ba, Lautoka, Nadi, Nausori, Rakiraki, dar si Sigatoka.

In ceea ce priveste activitatile pe care le puteti desfasura in Viti Levu, va sugeram sa inchiriati o bicicleta. Astfel veti putea descoperi zona mult mai bine. Puteti, de asemenea sa apelati si la o masina inchiriata, pentru a va deplasa mai repede. In acelasi timp, nu se poate sa ajungeti aici fara a va bucura de plaja superba din Viti Levu. Fie ca veti dori doar sa stati la soare, pentru a va bronza, fie ca va veti arunca in valuri, timpul petrecut aici va fi de neuitat!

Insula Fiji