Ghid turistic Lautoka

Recomandat pentru: gradina botanica, debarcader, plaja, gradini, relaxare, shopping

Despre Lautoka

Zilele de vacanta sunt cele mai asteptate de peste an si cu siguranta doriti sa le petreceti intr-un loc minunat, unde puteti uita de griji si stres. Cu aceasta ocazie, va prezentam Lautoka, al doilea cel mai mare oras din Fiji. El se afla situat in partea de vest a insulei Viti Levu, la aproximativ 20 de kilometri distanta de Nadi. Se poate spune despre Lautoka ca este cel de-al doilea port ca marime, bineinteles, dupa Suva. Intinzandu-se pe aproximativ saisprezece kilometri patrati, asezamantul are o populatie ce trece cu putin de 50.000 de suflete, potrivit ultimului recensamant (2007).

Din punct de vedere economic, Lautoka este cunoscut datorita faptului ca aici se creste trestie de zahar. De aceea, orasul este denumit de unii Orasul Trestiei de Zahar. Important este faptul ca fabrica de zahar de aici este cea care ofera cele mai multe locuri de munca din toate complexele din zona. Construita de catre oameni din India, intre anii 1899 si 1903, fabrica numara astazi nu mai putin de o mie trei sute de muncitori. Alti piloni care sustin economia din Lautoka ar fi realizarea de bijuterii, berariile, pescuitul, constructiile sau pictura.

Atunci cand sositi in Lautoka, va invitam sa descoperiti si Parcul National Koroyanitu. Acesta este un obiectiv turistic deosebit, situat la aproximativ zece kilometri de oras. Merita insa sa faceti o plimbare pana aici. Puteti sa va bucurati de un picnic, pentru ca exista zone special amenajate in parc pentru acest lucru. Mai apoi, va sfatuim sa vizitati si satul Abaca. El este locuit in prezent de triburi din Fiji si reprezinta locul perfect in care puteti descoperi mai multe despre traditiile si obiceiurile din partea locului, asa cum erau ele si odinioara.

In concluzie, vacanta in Lautoka va fi plina de activitati interesante, care va vor captiva. Numeroasele atractii turistice, impreuna cu superbele locuri din imprejurimi va vor face sa petreceti cateva zile de neuitat! Vacanta placuta!

Lautoka