Ghid turistic Suva

Recomandat pentru: traditii, snorkeling, cascada, gradina botanica, gradini, shopping, gastronomie

Despre Suva

O destinatie aparte pentru zile relaxante si lipsite de griji este Suva, capitala Fiji. Aceasta se afla pe coasta de sud-est a insulei Viti Levu, in Provincia Rewa. Initial, capitala Fiji a fost stabilita in Levuka, insa acest lucru s-a schimbat in anul 1882. In timp, Suva s-a dezvoltat foarte mult, devenind un centru important pentru regiunea in care este situata din punct de vedere geografic.

Orasul Fiji va pune la dispozitie numeroase obiective turistice demne de vazut. Printre acestea se numara, in primul rand Biblioteca Orasului sau Biblioteca Carnegie. Cea din urma a fost construita la inceputul secolului al XVIII-lea, respectiv in 1909, atunci cand s-au ridicat si multe alte cladiri coloniale. Mai apoi, trebuie sa trebuie sa mergeti sa vedeti Cladirea Guvernului. Prima piatra a fost pusa la fundatia aceste constructii in anul 1937, pentru ca doi ani mai tarziu sa fie finalizata. Pana in 1967 a mai fost terminata inca o aripa a cladirii. Cu toate acestea, Parlamentul s-a mutat in 1992 intr-un nou complex situate pe Ratu Sukuna.

Pentru a intelege mai bine istoria asezamantului Suva puteti continua turul orasului prin vizitarea Muzeului Fiji. Acesta se afla astazi in Gradina Thurston si a fost fondat in anul 1904, dar atunciobiectivul era gazduit de cladirea primariei. Muzeul pune la dispozitia turistilor numeroase colectii de artefacte cu obiective reprezentative pentru Fiji, dar se axeaza de asemenea si pe traditii, obieceiuri, dar si arta specifica regiunii. Daca doriti sa petreceti timp in aer liber, atunci puteti opta pentru unul din cele aproape optzeci de parcuri din Suva. Gradina Takashi Suzuki sau Parcul Apted sunt doar doua dintre cele. Ultimul este locul perfect in care puteti sa veniti pentru a vedea rasaritul sau apusul impreuna cu prietenii sau cu persoana iubita. Mai apoi, in Gradina Thurston ce si-a deschis portile in anul 1913 veti descoperi un mic paradis. Flora este specifica zonei din Sudul Pacificului si cu siguranta veti fi incantati, indiferent ca ajungeti aici primavara sau toamna. In continuare, daca doriti sa participati la competitii de bowling, atunci Clubul de Bowling Suva este cel mai potrivit loc. In schimb, daca doriti sa optati pentru golf, atunci aveti la dispozitie Rifle Range, un obiectiv turistic in care va puteti relaxa si distra in acelasi timp.

Din turul orasului Suva nu trebuie sa excludeti Universitatea South Pacific. Aici studentii au parte de numeroase cursuri recunoscute la nivel international. Mai puteti vedea insa si Universitatea Fiji Nation si Universitatea Fiji. Acestea va pun la dispozitie parcuri, dar si biblioteci mari si interesant amenajate din punct de vedere arhitectural. Ce trebuie sa mai stiti despre Suva este ca zona dedicata cumparaturilor este amenajata in special pe strazile Thompson, Cumming, Marks Pier sau Ellery. Aici veti veti descoperi magazine moderne, dar si mall-uri precum Suva Central Shoppin sau Mid City.

Atunci cand se lasa seara peste Suva, orasul prinde viata. Atmosfera este una foarte animata in numeroasele baruri si cafenele in care puteti merge fie pentru a bea ceva, fie pentru a dansa pana in zori. De aceea, nu pierdeti ocazia de a vizita capitala Suva! Cu siguranta nu veti regreta!

Suva