Ghid turistic Aparri

Despre Aparri

Aparri este un oras din Filipine, localizat in provincia Cagayan. Conform ultimului recensamant, populatia orasului este de aproximativ 70.000 de locuitori. Acest oras este cunoscut pentru faptul ca detine un comert infloritor de-a lungul coastei si pentru ca este o zona importanta in productia de tutun. De asemenea, acolo un raul Cayagan se intalneste cu Canalul Babuyan exista o statie meteorologica.

Un aspect care v-ar face vacanta minunata in acest oras este gastronomia din aceasta zona. Orasul Aparri este renumit pentru produsele alimentare specifice, percum "bulung-unas", o mancare traditionala ce are la baza pestele. Bucataria traditionala din Aparri reprezinta un deliciu si o provocare pentru cei care nu au mai mancat amestecuri inedite de ingrediente. Cel mai scump peste din aceasta regiune se numeste "Ludong" si este o varietate de somon care se gaseste in Pacific. Un kilogram de somon Ludong poate varia intre 85 si 95€. Pretul acestui tip de peste este atat de ridicat datorita gustului si mirosului sau distinct. Acest tip de peste este capturat doar in delta Aparri, imediat dupa ploile abundente. De asemenea, apa sarata contribuie la definirea gustului lor delicios. Somonul "Ludong" este disponibil numai in lunile ploioase, adica numai in Octombrie si in Noiembrie.

Daca hotarati sa mergeti in Aparri pe perioada verii, adica intre lunile Aprilie si Iunie, va fi un moment perfect pentru a merge la plaja. Inca din zorii diminetii, litoralul se bucura de privelistea minunata a marii linistite. Va fi o experiente inedita sa ascultati sunetul mareei ce se indreapta spre mal. Aceste momente petrecute pe plaja va vor reda sentimentul de liniste in timp ce va veti scalda in razele blande ale soarelui de dimineata. Apa marii va ajunge la +/- 70 de grade, o temperatura a apei perfecta pentru a va relaxa si a va bucura de sejurul in Aparri. De asemenea, pe parcursul zilei puteti urmari pescarii in timp ce isi fac treaba. Ii veti auzi cantand voiosi in timp ce scot captura din apa. Totodata, este posibil sa nu doriti sa ratati Sarbatoarea orasului. In fiecare an, in Aparri, de pe data de 1 Mai pana pe 12 Mai se celebreaza ocrotirorul acestui oras, Sfantul Pedro Gonzales de Tehelmo.

In Aparri, mai puteti vizita doua dintre cele mai frumoase biserici din regiune, si anume: Altarul Eparhial al Fecioarei Rozaliului Sfant si Sanctuarul San Lorenzo Ruiz de Manila. O perioada buna de a vizita Aparri este si cea care cuprinde Saptamana Sfanta. In aceasta perioada se organizeaza diferite evenimente religioase la care pueti lua parte pentru a observa obiceiurile din aceasta zona. Orasul Aparri reprezinta o destinatie turistica foarte potrivita pentru un sejur de neuitat in care va veti rasfata pe cinste.

Aparri