Ghid turistic Bacolod

Recomandat pentru: plaja, parc acvatic, catedrala, ruine, laguna, gastronomie, shopping

Despre Bacolod

Bacolod este un oras localizat in Filipine si, de asemenea, este capitala provinciei Negros Occidental. Totodata, acest oras mai este cunoscut si dub denumirea de "Orasul Zambetelor", datorita Festivalului MassKara, celebru pentru amestecul spectaculos de muzica, dans si culoare. Vizitand acest minunat oras va veti putea bucura atat de frumoasele locatii turistice cat si de bogatia culinara din aceasta zona.

Bacolod este o locatie turistica ce nu duce lipsa de monumente si locuri foarte interesante pe care le puteti vizita. Atractiile istorice din acest oras va vor dezvalui o parte din istoria provinciei Negros Occidental. Una dintre atractiile istorice din Bacalod este Fantana Justitiei. Momentul este ideal sa fie vizitat noapatea, deoarece fantana este frumos iluminata si privelistea va fi una spectaculoasa. De obicei, aici este locul unde se intalnesc protestatarii. Ruinele orasului Talisay este o alta locatie turistica foarte vizitata. In trecut, in acest loc s-a aflat o plantatie de zahar sapaniola care a fost arsa de proprietari inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial. In prezent, in acest loc mai exista doar ruinele unui conac si, de asemenea, aceasta locatie este celebra pentru sedinte foto. Daca va aflati in Bacolod mai puteti merge si in Piata Publica. Aceasta se afla la 5-10 min de Primarie si adiacenta fata de Catedrala San Sebastian. Piata Publica este o versiune mai mica a Parcului Central. De asemenea, in aceasta piata se gaseste Monumentul lui Theodore Vinter si aici este locul unde se desfasoara cele mai multe festivaluri, precum Festivalul MassKara, dar si alte evenimente, precum Arnis (arte martiale filipineze). Pe langa numeroasele obiective istorice pe care le puteti vizita, mai exista si constructiile religioase, care au o semnificatie atat istorica cat si spirituala. Un monument religios care este vizitat de foarte multi turisti este Catedrala San Sebastian. Aceasta constructie a fost ridicata in 1894 si reprezinta un monumet de referinta pentru orasul Bacolod. Mai exista numeroase biserici si manastiri pe care le puteti vizita, precum Manastirea Carmelite, Manastirea Lupit, Biserica San Antonio etc. Cu toate acestea, asigurati-va sa nu uitati sa treceti si pe la muzeele din acest oras. In aceste locuri veti vedea colectii importante de obiecte, vechi si foarte pretioase, precum si documente istorice ce prezinta trecutul acestui frumos oras filipinez.

In functie de cum va planificati excursia in prasul Bacolod, este posibil sa aveti oportunitatea de a participa la festivaluri impresionante si evenimente celebre. De exemplu, in lunile Iaunuarie si Februrie puteti lua parte la Festivalul Bacolaodiat, in timp ce in Octombrie puteti participa la faimosul festival Masskara. Cu privire la deplastarea prin orasul Bacolod nu trebuie sa va faceti griji, deoarece mijloacele de trasport sunt diverse si cu siguranta veti ajunge la destinatia dorita.

Bacolod este o destinatie truistica minunata spre care ar trebui sa va indreptati atentia si pe care ar trebui sa o luati in considerare atunci cand vreti sa plecati in calatorie.

Bacolod