Ghid turistic Baguio

Recomandat pentru: gradina botanica, catedrala, relaxare, gastronomie

Despre Baguio

Baguio este un oras ce apartine Regiunii Administative Cordiliera, localizat in mijlocul insulei Luzon din Filipine. Datorita vremii racoroase, specifica zonelor montane, Baguiro este considerat a fi capitala de vara din Filipine. Asadar, acesta locatie este perfecta pentru o excursie organizata vara. De asemenea, datorita numerosilor pini din aceasta zona, o alta denumire a acestui oras este "Orasul pinilor".

Daca mergeti pe timpul verii in Bguio este pacat sa nu treceti pe la renumitul hotel Riverside. Aici va puteti bucura de piscinile cu apa fierbinte care sunt inconjurate de vegetatie luxrurianta. Garantat, privelistea este minunata mai ales daca ramaneti acolo si noaptea. Acest hotel este situat la doar 19 km de centrul orasului si se afla in apropierea Tunelurilor Asin. Aceste tuneluri sunt niste constructii sapate in fatada muntelui de catre colonistii spanioli si care au fost folosite pentru a tine prizonerii captivi pe durata razboiului. Daca simtiti ca aveti nevoie de miscare puteti merge la Tabara John Hay. Aici puteti face echitatie, camping sau puteti lua parte la cateva partide bune de golf. O vizita in parcul Mines va va oferi posibilitatea de a va bucura de superba priveliste montana si, cu aceasta ocazie, veti putea realiza si cateva poze minunate. De asemenea, poze panoramice mai puteti realiza si din varful cladirii mall-ului SM. De acolo veti putea observa atat orasul cat si dealurile si parcurile din jur. Daca in luna Februarie va aflati in Baguio, puteti lua parte la Festivalul de Flori Panagbenga. Cu siguranta paradele de pe strazi, costumele si accesoriile colorate vor atrage o multime de turisti si de localnici. Dupa zilele solicitante in care ati colindat mult prin oras si prin imprejurimi, cel mai bine ar fi sa va relaxati la North Haven Spa. In aceasta locatie, situata pe strada Avelino, pe langa combinatia obisnuita de masaj tailantez si suedez, puteti avea parte de un masaj cu cafea sau orez macinat sau puteti opta pentru un masaj traditional al picioarelor.

Atunci cand va aflati in Baguio nu evitati sa mergeti la unul dintre restaurantele din acest oras. Mancarea traditionala este pur si simplu delicioasa si veti putea alege dintro gama variata de alimente care mai de care mai bune. Unul dintre cele mai vizitate restaurnate din oras este Forest House Bistro & Café, un loc in care atat atmosfera cat si mancarea sunt grozave. De asemenea, un alt loc placut este Café by the Ruins. Aici veti gasi o multitudine de salate sanatoase, paste gustoase, sucuri si cafele dintre cele mai savuroase. Restaurantul PSD, deschis zilnic dupa ora 3pm, este renumit pentru mancarurile delicioase care poti fi cumparate la un pret scazut.

Odata ajunsi in Baguio va puteti caza la pensiunile sau la hotelurile din acest oras. Majoritatea hotelurilor si pensiunilor sunt mici insa sunt foarte comode si vor reflecta atmosfera familiara din aceasta provincie filipineza. Fara indoiala timpul petrecut in Baguio va fi unul de neiuitat si va veti intoarce cu amintiri minunate.

Baguio