Ghid turistic Basco

Despre Basco

Orasul Basco, cunoscut de asemenea si sub denumirea de "Santo Domingo de Basco", este localizat in nordul insulei Batan, a doua insula ca marime ce apartine provinciei Batanes. Potrivit ultimului rencesamant, populatia acestui oras este de 7.517 de persoane, ce locuiesc in aproximativ 1.469 de gospodarii. Aeroportul din orasul Basco este destinat zborurilor interne, in special catre locatii precum Manila si Baguio.

Acest oras din Filipine poarta numele capitanului general Jose Basco, cel care a condus statul spre obtinerea independentei fata de Noua Spanie, adica Mexicul din zilele noastre. Farul din Basco reprezinta un punct de atractie turistica din aceasta zona, datorita imaginei panoramice pe care o ofera asupra intregii insule Batan. De la etajul 5 al acestui far, pe langa faptul ca se poate vedea insula Batan de la un capat la altul, se mai poae zari si insula Santang din sudul orasului Basco precum si insula Itbayat, localizata in nordul acestui oras. Constructia acestui far a fost finalizata in anul 2003 si este localizat pe varful dealurilor Naidi.

O vizita in orasul Basco poate reprezenta o ocazie minunata de a afla alte informatii despre istoria staului Filipine, dar si de a va relaxa privind vegetatia luxurianta a dealurilor din imprejurimi sau imaginea superba a marii.

Basco