Ghid turistic Cagayan de Oro

Cagayan de Oro
Cagayan de Oro
Recomandat pentru: rafting, tiroliana, cascada, shopping, gastronomie

Despre Cagayan de Oro

Cagayan de Oro, prescurtat CDO, CdeO sau Cag. De Oro este capitala Provinciei Misamis Oriental si mai este cunoscut si sub denumirea de "Orasul Prieteniei de Aur". Localizat de-a lungul coastei nordice a insulei Mindanao, acest oras serveste precum un centru regional, fiind cel mai puternic urbanizat oras din regiunea Midanao de Nord. Daca ajungeti pe aceasta insula trebuie neaparat sa vizitati Cagayan de Oro, deoarece este cel mai pitoresc oras din Filipine.

Exista o multime de obiective turistice pe care le pueti vizita atunci cand mergeti in Cagayan de Oro. Va puteti incepe expeditia in aceasta frumoasa capitala cu o vizita la Gradinile de Eco-Turism Rural Malasag, localizate intr-o zona rempadurita in Dealul Malasag. Aceste gradini se intind pe 7 hectare si aici puteti vedea replici ale caselor tribale din regiune. Muzeul celor trei culturi, un alt obiectiv turistic, a fost deschis recent si este localizat in campusul univeristatii Capitol. In acest muzeu sunt expuse artefacte din Tugaya si Lanao de Sur, obiecte etrno-istorice care vor afisa istoria orasului Cagayan de Oro, artefacte din Butuan si obiecte crestine care au fost gasite in zona nordica a insulei Mindanao. Un exemplu de arhitectura gotica veti gasi la Catedrala San Agustin iar un momument care celebreaza doua evenimente istorice foarte importante este Memorialul MacArthur. De asemenea, mai puteti vizta si Muzeul de Aur, localizat in campusul Universitatii Xavier Ateneo de Cagayan si puteti iesi la o plimbare in Piata Eroilor, un parc memorial dedicat eroilor celor Trei Batalii din Cagayan de Oro, in perioada Razboilui Americano-Filipinez. Pentru a va condimenta excursia puteti incerca raftingul de-a lungul raului Cagayan de Oro. Pentru acest sport, mai ales pentru nivelurile de intermediar si profesionist, lunile ploioase de Septemrie si Octombrie sunt cele mai favorabile. Restul lunilor sunt, mai ales cele care alcatuiesc sezonul uscat, sunt bune pentru incepatori si amatori de rafting. De asemenea, fiind capitala cumparaturilor a regiunii nordice din insula Mindanao, va veti bucura de facilitatile mall-urile care detin o multime de produse variate, la care se adauga si cele traditionale. Daca va puneti problema depalasarii de la un obiectiv turistic la altul, trebuie sa stiti ca mijloacele de transport sunt diversificate si foarte accesibile.

O vacanta in Cagayan de Oro inseamna o ocazie de a scapa de stres si de a petrece un timp linistit alaturi de familia ta sau de prietenii tai. Fie ca va fi vorba despre cateva zile de vacanta, fie ca va fi o vacanta pe o perioada mai lunga de timp, cu siguranta trebuie sa profitati din plin de timpul petrecut in aceasta frumoasa capitala si sa vizitati cat mai multe obiective turistice.

Cagayan de Oro