Ghid turistic Dumaguete

Recomandat pentru: plaja, observarea balenelor, delfini, snorkeling, lac, scufundari, gastronomie

Despre Dumaguete

Dumaguete este un oras-capitala ce se localizeaza in Filipine, mai exact in provincia denumita Negros Oriental. Potrivit ultimului rencensamant, populatia este de 120.883 de persoane, acest principalul punct naval si cel mai mare oras la provinciei din care face parte. Un amanunt deosebit de interesant este faptul ca acest oras mai este denumit si "Orasul oamenilor galanti".

An de an orasul Dumaguete este vizitat de foarte multi turisti, in special Europeni, datorita accesului facil cu feribotul din Orasul Cebu, a numeroaselor statiuni de pe plaja si dorintei de a vedea delfini si balene in apropierea orasului Bais. Originea numelui acestui oras vine de la numeroasele atacuri ale piratilor si inseamna "a se napusti". Dumaguete mai este renumit si ca fiind un oras universitar. Cea mai recunoscuta universitate se numeste Silliman University, si este desmnata prima universitate protestanta din tara si prima universitate americana privata din Asia. Din punct de vedere turistic, datele Departamentului de Turism arata ca orasul Dumaquete si provincia Negros Oriental se numara printre primele zece cele mai vizitate destinatii turistice din tara. Se pare ca turistii sunt interesati, in special, sa viziteze Bulevardul Rizal, Amfiteatrul Silliman si Clopotnita din Dumaguete, obiectiv turistic care face parte din lista celor mai vechi repere istorice din imprejurimi.

Orasul Dumaguete va asteapta sa descoperiti frumusetea monumetelor istorice, dar si sa va bucurati de specialitatile culinare specifice zonei. Inainte sa plecati intr-un voiaj in prin aceasta zona, va recomandam sa va interesati de conditiile climatice pentru a nu intampina surprize care v-ar putea ruina vacanta.

Dumaguete