Ghid turistic El Nido

Recomandat pentru: plaja, laguna, snorkeling, scufundari

Despre El Nido

El Nido este un oras situat in provincia Palawan din Filipine. Mai exact, acest oras se afla la aproximativ 260 km sud-vest de Manila si 150 km nord-est de Puerto Princesa, care este si capitala regiunii Palawan. De asemenea, despre acest oras se spune ca detine cele mai frumoase plaje din intreaga tara insulara, datorita splendorii naturale extraordinare si a ecosistemului.

Orasul El Nido va va incanta cu atractii turistice superbe precum stancile falnice si marmura, lagunele fermecatoare, plajele cu nisip alb, jungla luxurianta, padurea de mangrove, pesteri preistorice si cascade uimitoare. El Nido este considerata a fi o destinatie de vacanta de top, adesea fiind mentionata sub denumirea de "Ultima forntiera a tarii Filipine". De asemenea, revista National Geografic a inclus provincia Palawan in topul celor mai bune destinatii de turism din lume, recomandandu-se in special orasul El Nido si Insulele Calamianes. Dupa spusele cercetatorilor, zona in care acum se afla orasul El Nido a inceput sa fie populata in urma cu 22.000 de ani. Acest lucru poate fi confirmat de fosilele ce pot fi vazute in multe din pesterile din jurul orasului, mai ales in Pestera Ille. Orasul El Nido reprezinta un exemplu de diversitate geologica si biologica pentru tara Filipine.

Odata ajungi in orasul El Nido veti fi uitmiti de frumusetea acestei zone care a fost declarat in anul 1854 un sanctuar al testoaselor. Mai apoi, in anul 1998 acest oras a fost ridicat la rangul de zona protejata, pentru a mentine frumusetea ecosistemului din aceste imprejurimi.

El Nido