Ghid turistic Insula Boracay

Despre Insula Boracay

Boracay este o insula tropicala din Filipine, fiind foarte cunoscuta in intreaga lume pentru turismul sau dezvoltat, dar si pentru faptul ca isi asteapta vizitatorii cu bratele deschise. Insula Boracay se intinde pe aproximativ sapte kilometri lungime, respectiv circa zece kilometri patrati. In prezent, resortul dispune de doua plaje principale. Una este Plaja Alba. Ea este folosita de catre localnici, dar si de catre turisti, avand aproape patru kilometri lungime. De asemenea, de-a lungul Plajei Albe se intind mai multe hoteluri, terase si restaurante. Mai apoi, cea de-a doua plaja, adica Plaja Bulabog este folosita tot in scopuri turistice, insa este mult mai indicate pentru cei care vor sa practice surful sau alte sporturi nautice.

Istoria arata ca Insula Boracay nu a fost intotdeauna la fel de cunoscuta precum este azi. Cel mai important moment din cursul dezvoltarii acestui loc a fost anul 1978, atunci cand un scriitor a descris in cartea sa frumusetile din Boracay. Astfel, industria a inceput sa se dezvolte, iar oamenii au inceput sa vina intr-un numar cat mai mare aici, curiosi fiind sa vada daca cele descrise in carte erau adevarate. Asadar, dintr-o insula adormita, Boracay a devenit foarte repede o destinatie preferata de multi turisti.

Inainte sa veniti in Boracay trebuie sa stiti ca aici anul este impartit in doua sezoane din punct de vedere climatic. Astfel, exista Amihan si Habagat. Mai exact, Amihan reprezinta sezonul in care temperaturile sunt destul de scazute, iar ploile sunt destul de rare. Pe de alta parte, Habagatul este acea perioada din an in care mercurul urca in termometre, temperaturile ridicate fiind imbinate insa cu ploi torentiale, dar scurte. De obicei, Amihan se desfasoara in mai si septembrie.

Daca va ganditi la cumparaturi, pe Insula Boracay cele mai des intalnite obiecte expuse in magazine sunt prosoapele de plaja, costumele de baie, tricourile sau cremele pentru protectie impotriva razelor de soare puternice. De asemenea, veti putea achizitiona si diferite accesorii, decoratiuni interioare, sculpturi de lemn sau mobila veche. Principalul centru comercial de aici este D’Mall.

Insula Boracay