Ghid turistic Insula Palawan

Recomandat pentru: atractii inedite, relaxare, alte atractii

Despre Insula Palawan

O provincie situata pe o insula, Palawan este adiacenta Puerto Princesa, Filipine. De asemenea, aceasta este cea mai intinsa asezare din aceasta tara. Este, adeseori, considerata ca fiind „ultima frontiera” din Filipine, deoarece se intinde de la Borneo si pana la Mindoro, fiind asezata intre Marea Chinei de Sud si Marea Sulu.

Adeseori considerata partea protejata a tarii, datorita intinderilor mari de vegetatie, Palawan a facut obiectul multor miscari ecologice, de-a lungul timpului, toate fiind de succes. De aceea, daca iubiti natura si va aflati in vizita in Filipine, acesta este, cu siguranta, un loc in care v-ati dori sa va aflati.

Avand un numar mare de plaje si resorturi, dar si Parcul National Marin Tubbataha, devine un deliciu, in special daca veti vrea sa vedeti raul subteran Puerto Princesa.

Pe Insula Palawan se afla urmatoarele orase: Puerto Princesa – capitala administrativa a insulei; Quezon – unde se afla Pestera Tabon, leaganul civilizatiei filipineze; Busuanga, Coron, El Nido – un loc unde veti gasi lagune si plaje superbe; Portul Barton – care, la randul sau, are niste plaje deosebite; San Jose; Sabang; Brooke’s Point – un loc ideal pentru pescuit si Roxas. De asemenea, mai puteti vizita orasul universitar Aborlan, San Vincente, unde veti gasi una dintre cele mai lungi plaje din lume, Calauit, daca sunteti un iubitor al naturii, Nara, gradina de orez din Palawan si Gradina cu fluturi, localizata la sud de Puerto Princesa.

Top obiective turistice Insula Palawan

Gradina de Fluturi din Palawan
Gradina de Fluturi din Palawan

Daca va numarati printre iubitorii de insecte, o vizita la Muzeul de fluturi se impune vizitat, mai ales daca va petreceti vacanta in Palawan. Situata...

Insula Palawan