Informatii utile Manila

Date generale


Moneda: Peso filipinez (PHP)
Limba oficiala: Engleza, Filipineza
Fus orar: GMT 08:00

Manila este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
arhitectura
puncte de interes
situri religioase
cladiri administrative
lacasuri de cult

Cand este indicat sa vizitati orasul Manila

Unul dintre motivele pentru care majoritatea turistilor aleg sa viziteze Filipine este ca, pe toata durata anului, temperaturile sunt dintre cele mai acceptabile. Daca in Ianuarie sunt 29 de grade Celsius, in timpul verii, maximele ajung la doar 31 de grade astfel incat, in orice perioada v-ati duce, va veti simti foarte confortabil din acest punct de vedere.

Temperaturi medii lunare in Manila, Filipine

Modalitati de plata in Manila

Moneda oficiala in Filipine este Pesosul filipinez. Avand o crestere economica destul de mare, dolarul este in scadere, insa aceasta tara ramane, in continuare, una foarte ieftina.

Exista banci si case de schimb valutar si in aeroport, insa, cel mai bun curs il veti gasi in partea de centru a orasului Manila. Filipinezii prefera sa schimbe banii la banci sau la M. Lhuillier, casa unde nu se percepe comision. Cu cat aceasta se afla mai departe de zona turistica, cu atat veti gasi un curs valutar mai bun.

ATM-urile se afla, si ele, pretutindeni. Mai mult, Filipine este tara cu cele mai multe bancomate pe cap de locuitor! Cartile de credit sunt acceptate aproape pretutindeni, in special in magazinele mari.

Transportul in orasul Manila

Prin Manila trec trei linii principale de tren, sustinute de catre SRTS. Liniile de metro sunt partial integrate, astfel incat veti avea conexiuni cu aproape orice punct al orasului.

Pretul in cazul liniilor de tren si de metro depinde de distanta parcursa: 12 pesos filipinezi pentru primele 4 statii, 15 pesos filipinezi pentru distante mai lungi, in cazul liniilor galbene; 1 pesos filipinezi incepand cu cea de-a 5-a statie, pentru liniile violete; 10 pesos filipinezi, adunandu-se cate 5 pesos la fiecare statie, pentru liniile portocalii.

Posibilitati de cazare in Manila

In Manila Hotel, pretul de cazare pentru o noapte este de 500 pesos filipinezi. Totusi, pentru acest cost, nu va puteti astepta la conditii extraordinare. Puteti, in schimb, dormi la alte hoteluri sau chiar si in apartamente private, unde veti gasi conditii de lux la preturi relativ modice. Majoritatea se afla la o distanta de aproximativ 20 de minute de mers de aeroportul international.

Shopping in Manila

Piata Publica este un loc in care veti intalni o lume aparte – o combinatie intre culturile asiatice, oceanice, filipineze si latine, marfurile expuse fiind dintre cele mai variate. Obiectele intalnite vor proveni din tari precum Thailanda, Laos, Cambodgia sau Vietnam, fiind, in general, foarte ieftine. Ca de exemplu, o masa in acest loc va costa aproximativ 1.25 dolari!

In Ukay Ukay veti gasi blugi originali – de altfel, acesta fiind si locul de unde filipinezii si-i procura. Pentru mai putin de 2 dolari, puteti cumpara haine care poarta semnatura unor designeri renumiti, de foarte buna calitate.

Asigurati-va ca veti cumpara traditionalul Tagalog – un tricou lung, facut dintr-un material foarte subtire, translucent, pe care sunt desenate, adeseori, simboluri artistice filipineze. Acesta este purtat atat de barbati, cat si de femei, in special la ocazii speciale.