Catedrale si biserici Manila

Catedrala din Manila

Catedrala din Manila se situeaza in topul obiectivelor turistice cele mai admirate din capitala filipineza, fiind situata in centrul istoric Intramuros. Este resedinta Arhiepiscopiei Catolice inca din timpurile colonistilor spanioli. Cladirea imbina mai multe stiluri arhitecturale, remarcandu-se detaliile renascentise, romanesti si neobinzantine. De-a lungul istoriei, constructia originala a fost distrusa...

Moscheea Aurita din Manila

Moscheea aurita este una dintre contructiile emblema ale capitalei Manila. A fost construita in anul 1976 si este cel mai mare edificiu de acest fel din Filipine. Construita la indicatiile Imeldei Marcos, moscheea se dorea a fi un cadou ridicat in onoarea vizitei presedintetul libian, Muammar al Gaddafi, vizita care nu s-a mai concretizat. Astazi este centrul religios al cumunitatii musulmane din Manila.

Biserica Quiapo din Manila

Fondata in anul 1928, Biserica Quiapo este una dinte cele mai aglomerate lacasuri de cult din Manila. Vinerea, in special, credinciosii vin in numar mare sa se roage la statuia lui Isus despre care se crede ca este facatoare de minuni. Pe drumul ce duce spre biserica, puteti achizitiona suveniruri si artizanate, dar si lumanari si amulete de toate felurile.