Ghid turistic Puerto Galera

Recomandat pentru: plaja, snorkeling, scufundari

Despre Puerto Galera

Orasul Puerto Galera este situat in nord-vestul provinciei Mindoro, la aproximativ 130 kilometri de capitala Manila. Acest oras de coasta este cunoscut de catre turisti pentru numarul impresionant de plaje pe care il gazduieste, dar si pentru iubitorii de scufundari. Orasul a fost desemnat in anul 1973 de catre UNESCO ca fiind o zona rezervata omului si biosferei deoarece detine una dintre cele mai diverse game de corali din Asia. Mediu acvatic a profitat de fluxurile de turisti anuale, deoarece numarul pescarilor s-a redus dramatic, odata cu dezvoltarea turismului in zona.

Printre cele mai impresionante plaje din Puerto Galera, amintim Sabang Beach si White Beach, plaje ce sunt amenajate cu baruri si restaurante, dar si de unitati de cazare de prima clasa. Sabang Beach este o destinatie favorita pentru turistii straini, in timp ce White Beach este cautata de catre localnici sau turisti din orasele invecinate. In spatele acestor plaje se pot admira lanturile montane neexplorate din Mindoro. Orasul reprezinta una dintre primele 5 zone ale tarii din punct de vedere al locurilor pentru scufundari. Acestea se pot face in special in zona Escarceo, zona faimoasa pentru curentii sai puternici. Acesti curenti sunt defapt o caracteristica a orasului Puerto Galera, si este indicat sa recurgeti la serviciile unui ghid specializat in scufundari. In zona pot fi vazute si cateva epave ce au fost scufundate de-a lungul anilor, chiar si un motor al unei barci japoneze din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Din punct de vedere economic, orasul detine un numar foarte mare de cladiri de afaceri si comerciale, iar in acelasi timp reprezinta principala piata a produselor agricole. Orasul a devenit si una dintre principalele surse de energie electrica a tarii, folosind in special energia eoliana dar si cea geotermala care este in curs de finalizare.

Puerto Galera