Ghid turistic Puerto Princesa

Recomandat pentru: plaja, delfini, pestera, natura, snorkeling

Despre Puerto Princesa

Orasul Puerto Princesa este situat in provincia vestica a insulei Palawan, si reprezinta unul dintre cele 38 de orase independente ale tarii, orase care nu sunt controlate de provincia in care se afla. La recensamantul din anul 2010, orasul inregistra o populatie de aproximativ 222.000 de locuitori, fiind astfel orasul cu cea mai mica densitate de locuitori de pe teritoriul arhipeleagului filipinez. In ceea ce priveste suprafata pe care se intinde orasul, este al doilea din punct de vedere al marimii, dupa orasul Davao. In prezent orasul este cunoscut si cautat de catre turisti pentru numeroasele statiuni pe care le detine, dar si pentru faptul ca a fost desemnat a fi cel mai curat si mai verde oras al tarii.

Din punct de vedere istoric, orasul a fost denumit dupa Printesa Asuncion ce s-a nascut in anul 1864. In momentul in care printesa a murit prematur, regina Isabella a 2-a a hotarat sa puna numele orasului in onoarea ficei sale. Initial numele fusese Puerto de la Princesa, insa a fost redus ulterior doar la Puerto Princesa. Colonizatorii spanioli au fondat asezarea in anul 1872 in timpul unei expeditii in care au descoperit inital tarmul provinciei actuale Palawan. In anul 1911, noua administratie americana a facut sediul guvernului provincial Palawan, guvernator fiind locotenentul John Brown. In prezent, orasul a devenit foarte cunoscut pentru curatenia sa, dar si pentru protectia si conservarea mediului, toate acestea sub conducerea primarului Edward Hagedorn.

Orasul mai este cunoscut si sub numele de Centrul Eco-Turismului din Filipine. In ultimii ani, orasul a inregistrat o crestere importanta a numarului de turisti, ce au condus la dezvoltarea afacerilor si a comertului. Odata cu aceasta dezvoltare economica, autoritatile au decis sa ridice multe hoteluri de cinci stele pentru a putea face fata numarului tot mai mare de turisti. Multi turisti aleg aceasta destinatie pentru a putea vedea Parcul National subteran, acest parc fiind numit una dintre cele noi 7 minuni ale lumii.

Deasemenea, turistii mai pot vedea si Tubbataha Reef, un alt sit UNESCO, ce este localizat la aproximativ 181 kilometri distanta de oras. Aici se pot vedea peste 1000 de specii de pesti ce traiesc in recif, multe dintre ele fiind pe cale de disparitie. Un alt loc ce merita vizitat este golful Honda, un loc ce contine mai multe insulite si bineinteles statiunea Dos Palmas, cautata de foarte multi turisti ce doresc sa faca scufundari.

Puerto Princesa