Ghid turistic Tagaytay

Recomandat pentru: tiroliana, vulcan, golf, parc de distractie, gradina zoologica, relaxare, peisaje

Despre Tagaytay

Orasul Tagaytay face parte din provincia Cavite si reprezinta una dintre cele mai cautate destinatii turistice din Filipine. Orasul este situat la aproximativ 55 de kilometri distanta de capitala Manila, si este vizitat in fiecare week-end de catre locuitorii din capitala.

Climatul subtropical al orasului este caracterizat prin temperaturi relativ scazute, umiditate scazuta si in acelasi timp, precipitatii abundente. Climatul cu temperaturi scazute si revigorante este unul dintre motivele pentru care turistii aleg aceasta destinatie cu temperaturi medii anuale de 22.7 grade Celsius. Datorita altitudinii la care este situat, orasul este acoperi deseori de ceata, iar in intervalul decembrie – februarie este mai rece. Climatul a transformat orasul intr-un loc ideal pentru practicarea sporturilor, picnicurilor, conferintelor.

Din punct de vedere etimologic, numele Tagaytay provine de la “taga” – ce inseamna a taia; si “itay” – ce inseamna tata. Legenda spune ca un tata impreuna cu fiul sau erau la vanatoare de mistreti, cand unul dintre mistretii pe care ii urmareau, a inceput sa-i atace. Acesta a inceput sa-l urmareasca pe tatal copilului, iar acesta din urma a inceput sa planga si sa strige la tatal sau “taga itay”, strigat auzit de catre alti vanatori de prin apropiere. Cu trecerea timpului, acest loc a ramas cunoscut ca fiind locul de unde s-au auzit tipetele copilului.

Din punct de vedere istoric, Tagaytay a reprezentat un loc de refugiu pentru revolutionarii din timpul revolutiei filipineza din anul 1896. Se poate spune ca orasul a fost implicat foarte putin si in al doilea razboi mondial, la data de 3 februarie 1945, o parte a diviziei a 11-a aeropurtata facand un salt cu parasutele in apropierea orasului, si impreuna cu soldatii filipinezi au reusit sa eliminte fortele japoneze.

Orasul Tagaytay este foarte cautat din punct de vedere turistic, atat de catre localnici, cat si de straini. Principalul factor pentru care orasul este cautat, este climatul mult mai racoros decat in restul oraselor. Autoritatile locale au observat ca turismul a inceput sa ia amploare si au inceput sa amenajeze unitati de cazare pentru turisti, dar si restaurante, baruri. Deasemenea, se pot vedea si lacurile Taal si Vulcan, lacuri ce au un aport foarte important la turismul din oras.

Tagaytay