Ghid turistic Vigan

Recomandat pentru: catedrala, traditii, istorie, biserici, muzee, gastronomie, cultura

Despre Vigan

Orasul Vigan este un oras de clasa a 5-a, localizat in provincia Ilocos Sur, orasul fiind in acelasi timp si capitala acestei provincii. Orasul este situat pe coasta vestica a insulei Luzon, insula ce are iesire la marea Chinei de Sud. Orasul face parte din Patrimoniul UNESCO, deoarece este unul dintre putinele orase hispanice ramase pe teritoriul arhipeleagului filipinez, dar si pentru ca este cunoscut datorita arhitecturii sale ce imbina stilul oriental cu cel european.

Avand in vedere inundarea raului Mestizo, orasul Vigan a incetat sa mai fie o insula si nu mai este separat de continent. Orasul este cunoscut pentru faptul ca este unul dintre putinele orase care au supravietuit din istoria Filipinelor, datand inca din secolul 16.

Climatul prezent in Vigan este caracterizat prin doua mari sezoane: - cel uscat, care incepe din luna noiembrie si dureaza pana in aprilie; - cel umed, care incepe in luna mai si dureaza pana in luna octombrie. Media anuala de precipitatii este de 190 mm pe an, iar cele mai mari precipitatii inregistrate au fost 693 mm. Media temperaturii anuale este de 26 de grade Celsius, cea medie de vara fiind 30.9 grade Celsius, iar cea de iarna 21.1 grade Celsius. Aproximativ intre 7 si 10 taifunuri viziteaza orasul Vigan anual.

Orasul Vigan dispune de un imens potential turistic, atat natural cat si cultural. Spre deosebire de orasele din zona in care predomina muntii, Vigan este caracterizat de zone joase, pe ici pe colo aparand cate un mic deal.

Vigan