Cum se ajunge in Finlanda

Calatoria cu avionul in Finlanda

Pentru a ajunge in Finlanda cautati un zbor catre unul dintre aeroporturile:
Helsinki - Vantaa Airport: aeroportul este situat la 19 km nord de Helsinki. Din aeroport puteti lua unul din autobuzele YTV spre centrul orasului Helsinki (autobuz 415, 451 si 615); timpul de calatorie este de 40 de minute. Taxiuri veti gasi in fata ambelor terminale (timpul de calatorie la Helsinki: 30 de minute).

Intre facilitatile aeroportului se numara: trei bancomate situate la etajul sosiri, si cinci ATM-uri la Terminalul Plecari 2. Accesul Wi-Fi este gratuit. Exista o multime de restaurante, cafenele si baruri in ambele terminale - inclusiv un fast-food deschis 24 de ore/zi. Exista numeroase magazine la aeroport, din care puteti cumpara cadouri, produse de designer si elemente practice, precum si specialitati locale si suveniruri, cum ar fi pulovere de calitate, dulciuri etc. Trei camere de joaca pentru copii sunt disponibile la zona de poarta. O farmacie este la Terminal Sosiri 2. Un centru spa nou este deschis tuturor contra unei taxe de admitere si include saune, o piscina si un serviciu de masaj.

Alte aeroporturi din Finlanda

Aeroportul Rovaniemi este cel mai mare al patrulea aeroport din Finlanda, situat la aproximativ 10 km nord de centrul orasului Rovaniemi centrul orasului.

Turku Aeroport este situat la 8 km la nord de centrul orasului Turku. Acesta serveste aproximativ 350.000 de pasageri pe an, fiind al cincilea cel mai aglomerat aeroport in Finlanda, in functie de numarul de pasageri.

Tampere - Pirkkala Aeroport este situat in Pirkkala, la 8.1 km sud-vest de centrul orasului Tampere. Aeroportul este al treilea cel mai aglomerat aeroport din Finlanda, in functie de numarul de pasageri.

Vaasa Airport este situat la 9 km sud-est de centrul orasului Vaasa. Printre altele, aeroportul estedeservit de mai multe companii cu destinatii spre Bulgaria, Insulele Canare, Grecia, Spania, Turcia si Thailanda.

Finlanda are una dintre cele mai dense retele aeriene si mai putin costisitoare din Europa, cu aeroporturi in intreaga tara, inclusiv in nordul indepartat. Pentru zborurile interne, exista mai multe tipuri de bilete cu discount.

Calatoria cu trenul in Finlanda

Trenurile finlandeze sunt spatioase, confortabile si curate. Peisajul de-a lungul liniilor este frumos, mai ales in Finlanda de Est in care exista mai multe lacuri. Puteti calatori, fie cu operatorul de transport auto sau cu trenul de calatori. Puteti alege, de asemenea, daca doriti sa calatoriti pe timp de noapte sau in timpul zilei.

Calatoria cu autocarul in Finlanda

Reteaua finlandeza pentru autocare este una dintre cele mai cuprinzatoare din Europa, acoperind mai mult de 90% din drumurile publice.

Calatoria cu masina in Finlanda

Conducerea in Finlanda este o experienta relativ placuta si fara stres, dar poate fi periculos in timpul iernii. Cei care conduc in Finlanda ar trebui sa ramana in alerta pentru elani si reni care ratacesc frecvent pe drumuri si sunt cel mai activi la asfintit. Nu toate pompele de benzina accepta carduri de credit straine.

In situatia in care doriti sa parcurgeti acest traseu cu maina, recomandam ruta: Bucuresti - Adjud - Bacau - Suceava - Cernauti - Ternopil - Bauska – Helsinki, traseul avand aproximativ 2018.5 km.