Informatii utile Helsinki

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Finlandeza, Suedeza
Fus orar: GMT 02:00

Helsinki este recunoscuta pentru


arhitectura
plimbari in aer liber
puncte de interes
cultura
relaxare
situri religioase

Cand este indicat sa vizitati orasul Helsinki

Daca planificati o excursie la Helsinki, este recomandat sa faceti acest lucru pentru sezonul de vara din mai pana in septembrie. Acesta este cel mai bun timp pentru a vizita acest oras. Zilele sunt mai lungi datorita fenomenelor cunoscute sub numele de "Midnight Sun". Sezonul turistic de varf este intre lunile iulie-august, cand cazarea, tariful aerian si alte preturi cresc, deci este bine sa rezervati in avans.

Temperaturi medii lunare in Helsinki, Finlanda

Din mai pana in iulie la Helsinki, se organizeaza diverse festivaluri: World Village Festival, Helsinki Samba Carnival, Helsinki Dance Festival, Juhannus, Helsinki Pride, Tuska Open Air Metal Festival si Walpurgis Night. Din august pana in septembrie se organizeaza: Flow Festival, Helsinki Festival, Etno-Espa, Night of the Arts, Viapori Jazz, Poetry Moon, Helsinki Comics Festival and Helsinki International Film Festival.

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dvs. nu trebuie sa lipseasca o pereche de pantofi confortabili de mers pe jos pentru a explora numeroasele muzee si piete. Din moment ce aici devine extrem de frig adaugati in bagaj haine care sa va asigure confortul termic, pe care sa le puteti purta in straturi. Nu uitati aparatul de fotografiat, trusa de prim ajutor si medicamentele de baza potrivit prescriptiei medicale.

Modalitati de plata in Helsinki

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Helsinki, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte:
In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa ieftina va poate costa aproximativ 10,50 €, o masa pentru doua persoane care include trei feluri de mancare, va poate costa aproximativ 64 €, o masa la McDonalds sau ceva similar va costa aproximativ 8 €. Costul unei beri indigene (0,5 litri) este de 5,28 €, pe cand o bere importata (0,33 litri sticla) este 6 €. Un Cappuccino costa 3,01 €, Coca-Cola / Pepsi (0,33 litri sticla) costa 2 €, iar o apa plata (0,33 litri sticla) costa 1,90 €.

Transportul local presupune in medie urmatoarele costuri: un bilet dus - (transport local) 2,55 €; abonament lunar (pret normal) 45 €; benzina (1 litru) 1,65 €. Tariful pentru pornire taxi este de 7 €; 1 km (tarif normal) 1,48 €; taxi 1 ora in asteptare (tarif normal) 41,40 €.

Practicarea unui sport sau a unei activitati de agrement, presupune urmatoarele costuri medii: Fitness Club, abonament lunar pentru 1 adult 60 €; teren de tenis, inchirieri (1 ora pe weekend) 16,50 €.

Imbracamintea si incaltamintea pot fi achizitionate la preturi medii: o pereche de Levis 501 (sau echivalent) 97 €; o rochie de vara intr-un magazin (Zara, H & M etc.) 32,50 €; o pereche de pantofi Nike 100 €; o pereche de pantofi de piele pentru barbati 87,50 €.

Posibilitati de cazare in Helsinki

Hotelurile din Helsinki sunt grupate dupa trei categorii de preturi: de lux (peste 180 €), medii (de la 80 € la 180 €) ieftine (pana la 80 €). Aceste tarife sunt pentru o camera dubla, cu mic dejun inclus pentru doua persoane si toate taxele incluse.

Transportul in Helsinki

Helsingin Kaupungin Liikennelaitos (hkl) opereaza in Helsinki servicii de metrou, tramvaie si autobuze, precum si de feribot. Biletele pot fi achizitionate la bordul autobuzelor si tramvaielor si din statiile de metrou, dar sunt mai ieftine, daca sunt achizitionate in avans de la chioscurile de ziare (R-kioski), biroul de turism sau oficiu postal.

Serviciile de taxi sunt operate de Helsinki Taxi Centre (tel: (09) 100 0700). Taxiurile pot fi luate din strada sau rezervate prin telefon, dar cererea depaseste de multe ori oferta, mai ales in timpul orelor de varf de dimineata si dupa-amiaza.

Shopping in Helsinki

Stockmann’s is Helsinki’s este magazinul din Helsinki cel mai modern si elegant, frecventat de turisti si localnici deopotriva. Principalele cartiere comerciale sunt in si in jurul zonei de Nord Esplanade si Aleksanterinkau in centrul orasului. In spatele Pietei Senatului, iubitorii de antichitati pot gasi unele oferte avantajoase pentru artefacte deosebite. Daca doriti sa aveti o experienta de cumparaturi in aer liber, mergeti in pietele de vechituri din Market Square si South Harbor