Palate si castele

Castelul din Turku

Constructia Castelului din Turku a inceput in anul 1280. Suedezii au cucerit Finlanda si au folosit castelul ca cetate. In urmatoarele doua secole a fost intarit si spatii de locuit au fost adaugate. Castelul a servit ca un bastion si ca centru administrativ al Finlandei suedeze. Cea mai mare parte a castelului a fost extinsa considerabil in secolul XVI , dupa ce Gustav Vasa a urcat pe tronul suedez...

Castelul din Oulu

Castelul din Oulu a fost construit in anul 1590. Se pare ca in acelasi loc a fost un alt castel, construit in anul 1375. In prezent mai pot fi vazute doar ramasitele castelului, dupa explozia depozitului de praf de pusca din secolul al XVIII-lea.

Palatul Prezidential din Helsinki

Palatul Palatul Prezidential din Helsinki (Presidentinlinna) a fost proiectat in anul 1818 drept casa privata, fiind transformat intr-un palat tarist de catre Engel in anul 1843. Presedintele finlandez nu mai locuieste aici, insa si noua resedinta oficiala (Mantyniemi), nu departe de Muzeul in Aer Liber Seurasaari, este deseori deschisa pentru vizitatori.