Cum se ajunge in Turku

Turku are o retea de transport in comun de dimensiune moderata, formata din linii de autobuz, similara cu cea din orasul Tampere. Reteaua de autobuze este supervizata de Biroul de Transport Public al Orasului Turku (in finlandeza Turun joukkoliikennetoimisto, suedeza Åbo kollektivtrafikkontor), iar transportul este efectuat in principal de companii private.

Liniile regionale de autobuz sunt si ele operate tot de companii private, dintre care cea mai importanta este TLO, care deserveste in principal liniile spre Naantali, Raisio si Kaarina. Traficul feroviar inspre si dinspre Turku este gestionat de operatorul national finlandez, VR. Numarul de linii a scazut si acum circula doar cateva curse catre Tampere si Helsinki. Garile folosite pentru traficul de calatori sunt Gara Centrala din Pohjola, si doua gari mai mici in Kupittaa si in port. Liniile de tramvai au fost desfiintate in anul 1972, iar liniile feroviare locale spre sfarsitul secolului al XX-lea. Exista insa planuri pentru construirea unui sistem de tren rapid in regiunea Turku. Acest sistem ar deservi mai bine marile suburbii, cum ar fi Varissuo si Runosmäki, dar si alte orase.

Autogara Turku si gara centrala se afla in zone diferite ale orasului. Primaria intentioneaza sa le combine in viitor intr-un complex unic de transporturi, dotat cu hotel si centre comerciale. Aeroportul Turku se afla la 8 km nord de centrul orasului, la limita cu comuna invecinata Rusko.