Muzee si galerii de arta Vaasa

Muzeul Pohjanmaan din Vaasa

Pohjanmaan este un muzeu modern si dinamic situat in orasul Vaasa, Finlanda. La parterul muzeului veti gasi informatii cu privire la istoria naturala a orasului, inclusiv informatii cu privire la zona din apropiere - Kvarken. La etaj exista expozitii cu elemente care ilustreaza viata de zi cu zi, a locuitorilor din orasul Vaasa, din cele mai vechi timpuri. O parte a colectiei a fost donata de Hedman...

Muzeul de Arta Tikanoja din Vaasa

Muzeul de Arta Tikanoja a fost resedinta lui Frithjof Tikanoja (1877-1964), un binecunoscut om de afaceri din Vaasa. Acesta era atras de arta, iar la sfarsitul anului 1910 a inceput sa colectioneze diverse picturi si tablouri. Muzeul a fost fondat in anul 1951, atunci cand Tikanoja si-a donat colectia de arta orasului. De asemenea, muzeul este faimos datorita sectiunii internationale care contine lucrari...

Muzeul de Arta Moderna din Vaasa

Muzeul de Arta Moderna din Vaasa a fost deschis publicului in anul 2007. Cladirea se intinde pe o suprafata de 2,000 m², si a fost destinata exclusiv pentru activitatile muzeului. Datorita acestui muzeu, atat expozitiile nationale cat si cele internationale de arta contemporana si moderna reprezinta acum o trasatura a vietii artistice din Vaasa.

Muzeul Auto din Vaasa

Acest muzeu are o colectie privata de automobile foarte vechi, toate frumos restaurate, cum ar fi un frumos exemplar Pontiac negru american din anul 1939.

Muzeul in Aer Liber Bragen din Vaasa

Bragen este un muzeu in aer liber care descrie modul de viata al fermierilor de pe coasta estica a golfului Botnic de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Cultura si influentele acestor fermieri sunt evidentiate in mai multe muzee de arta si trei teatre profesionale.

Vaasa