Ghid turistic Aix Les Bains

Recomandat pentru: divertisment, alte atractii

Despre Aix Les Bains

Aflandu-se in vestita regiune Ron-Alpi, departamentul Savoie, orasul Aix les Bains reprezinta un important centru turistic al Frantei. Numele sugereaza deja principala atractie a orasului, baile termale, care au functionat aici inca din epoca romana. De fapt, numele initial al orasului era Aquae Gratianae – Apele imparatului Gratianus. Asadar, bucurandu-se de statutul de vechi oras roman, turistii iubitori de istorie se pot delecta aici privirile cu ramasitele fostelor fortificatii, ziduri si edificii tipic romane.

Aix les Bains constituie un obiectiv turistic complex, agreat de cei ce doresc sa se relaxeze, sa se distreze, sau sa acumuleze informatii intr-un voiaj cultural. Cei dornici de distractie pot profita de Cazinoul Grand Cercle, unul din cele mai mari din regiune. Acesta are o istorie impresionanta, datand din perioada regelui Victor Emmanuel al II-lea, din ordinul caruia a si fost construit. Cu un aspect impresionant, un interior artistic decorat, ce cuprinde un mozaic compus din 3,5 milioane de cuburi de sticla pe un fundal din aur, acest cazino a servit ca loc de relaxare si distractie pentru numeroase personalitati: scriitorul Alphonse de Lamartine, regina Victoria, regele Greciei George I.

Turistii interesati de istorie mai moderna, traditii si folclor, se pot orienta spre alte obiective turistice precum Castelul Roche du Roi, ce dateaza din anul 1900. Cu un stil arhitectural reprezentat de melanjul dintre palatele orientale si castelele renascentiste, edificiul este clasat ca monument istoric si constituie o atractie importanta. Din aceeasi categorie fac parte si biserica Notre-Dame-des-Eaux si muzeul Faure unde pot fi vazute sculpturile lui Rodin dar si o serie de picturi impresioniste apartinand unor artisti francezi renumiti precum Puy, Cézanne, Sisley, Pissarro, Degas, Bonnard, Vuillard, Lebourg.

Un alt lucru prin care se distinge orasul Aix les Bains este industria hoteliera, ce cu adevarat speciala. La sfarsitul secolului XIX si pe parcursul secolului XX, in acest oras s-au construit o serie de hoteluri care functioneaza si in momentul de fata. Particularitatea consta in istoria lor, in edificiile de epoca, in aspectul sofisticat si pretentios, dar si in valoarea lor patrimoniala. Dintre acestea, enumeram Le Grand Hôtel (construit in 1858), L'Hôtel du Globe (1868), Palace Le Royal (1914) si Palace Le Splendide (1884). Asadar, cazarea in Aix les Bains se face in adevarate cladiri patrimoniu, cu o importanta valoare istorica si culturala.

Orasul Aix les Bains se afla pe malul lacului Bourget. Pe langa toate celelalte atractii turistice, orasul este si o statiune balneoclimaterica. Apa termala din zona a fost folosita pentru efectele sale curative inca din timpuri stravechi. Atragand mai bine de 40.000 de turisti pe an, aceste izvoare sulfuroase atingi temperatura de 45 de grade Celsius, si sunt recomandate de medici in tratarea a numeroase afectiuni.

Asadar, pe langa oaza de cultura si istorie din Aix les Bains, numeroase boli si afectiuni pot fi tratate in baile termale care au dat renume international acestui oras. Imbinand utilul cu placutul, Aix les Bains reprezinta o atractie turistica importanta din Franta, care primeste anual zeci de mii de vizitatori. Apropierea de alte destinatii din Franta, precum Grenoble, Annecy, Chambery sau Lyon, participa activ la petrecerea unei vacante de vis!

Top obiective turistice Aix Les Bains

Izvoarele Termale din Aix Les Bains
Izvoarele Termale din Aix Les Bains

La Aix Les Bains se gasesc cele mai vechi bai termale din Franta, fiind totodata si printre cele mai renumite din lume. Izvoarele termale au fost utilizata...

Aix Les Bains