Ghid turistic Aquitaine

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, arta, atractii inedite, divertisment, istorie

Despre Aquitaine

Aquitania este o regiune sud-vestica a Frantei, cuprinzand unele dintre cele mai mari orase, printre care Bordeaux, Pau, Bayonne, Mont-de-Marsan, Biarritz, Périgueux si Agen. Se afla la granita cu Spania, de-a lungul Muntilor Pirinei, dar are deschidere si la Oceanul Atlantic. Avand capitala la Bordeaux, Aquitania cuprinde cinci departamente: Dordogne, Gironde, Landes, Lot-et-Garonne si Pyrénées-Atlantiques. Un important centru economic, industrial, cultural si universitar al Frantei, Aquitania se bucura si de popularitate in randul turistilor.

Dupa suprafata, Aquitania este a treia regiune metropolitana a Frantei, si se bucura de un cadru natural de exceptie, cu plaje si nisipuri fine pe malul Atlanticului, alaturi de lantul muntos al Masivului Central si al Pirineilor. Gratie pozitionarii, climatul este la fel de prietenos, temperat cu influente oceanice, cu temperaturi agreabile pe tot parcursul anului, datorita curentilor de aer veniti dinspre ocean.

Aceasta regiune este recunoscuta pentru patrimoniul cultural valoros. Aici turistii pot vizita mai mult de 1000 de castele, raspandite pe toata suprafata regiunii si faimoasa pestera Lescaux. In Dordogne se remarca Castelul Hautefort (monument istoric ridicat in secolul XVI) , Castelul Commarque (Evul Mediu – secolul XII), Monbazillac (secolul XVI) si nu numai. Castelele Roquetaillade, Langoiran, Villandraut din regiunea Gironde, Castelul Pau din regiunea Bearn, si castelele Bonaguil, Gavaudun, Monflanquin din regiunea Lot-et Garonne sunt doar cateva dintre sutele de astfel de edificii medievale ce ilustreaza intr-un mod cat se poate palpabil si atractiv istoria glorioasa si cultura Frantei.

Valea Vézère, situata in Dordogne, se intinde pe aproximativ 500 de kilometri si impreuneaza cateva dintre cele mai bogate situri arheologice ale Preistoriei europene, stand marturie pentru aproximativ 400.000 de ani de ocupatie umana. Aceasta este declarata patrimoniu mondial UNESCO, si este deschisa spre vizitare turistilor care pot sa vada cateva dintre grotele, osemintele, picturile si uneltele preistorice descoperite de arheologi.

In ceea ce priveste plajele, in Aquitania acestea sunt de patru feluri, fiind in patru zone geografice si avand peisaje si ambiante diferite; acestea sunt: Bassin d'Arcachon (o curiozitate geomorfologica, este de fapt o laguna ce se intinde pe 1500 de hectare), Medoc (se intinde pe 90 de kilometri), Landes (supranumit si “La côte d’argent” = Coasta de argint) si Cote Basque (se remarca prinplajele spectaculoase cu alternante de nisip, roci dure, faleze).

Asadar, regiunea Aquitania este una din cele mai dezvoltate zone din punct de vedere turistic ale Frantei, atragand anual mii de turisti. Acest lucru se datoreaza ofertei vaste din care turistii pot alege: plajele Atlanticului, peisajele monane spectaculoase din Pirinei si din Masivul Central, sau numeroasele monumente istorice si culturale ce constituie un patrimoniu bogat si valoros. Satisfacand orice preferinta in domeniu de vacanta, Aquitania pune la dispozitia vizitatorilor toate coordonatele pentru un voiaj cu adevarat memorabil.

Top obiective turistice Aquitaine

Picturile Rupestre din Lascaux- Aquitaine
Picturile Rupestre din Lascaux- Aquitaine

Pestera este situata la aproximativ 30 de km de localitatea franceza Lascaux, langa satul Montignac, regiunea Aquitania, departamentul Dordogne, in zona...

Podgoriile din Aquitaine
Podgoriile din Aquitaine

Terenurile regiunii franceze Aquitaine, s-au dovedit a fi prielnice cultivarii vitei de vie, in prezent existand aici peste 2000 de podgorii, fapt pentru...

Aquitaine