Ghid turistic Deauville

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, zona centrala, puncte de interes, divertisment, shopping

Despre Deauville

Departamentul Calvados este cel in care puteti gasi superbul oras numit Deauville, in nord-vestul Frantei. Aici va puteti recrea timp de cateva zile si poate si mai mult, pentru ca atractiile sunt numeroase. Cu intrecerile sale, portul, festivaul international de film, centrul de conferinte, superbele vile si altele, orasul a reusit sa devina unul dintre locurile preferate ale turistilor, dovada fiind numarul mare de oameni care aleg sa-si petreaca vacantele in Deauville, unii dintre ei chiar in fiecare an. In primul rand, orasul este vazut ca o regina a plajelor, pentru ca acestea se intind nu tocmai lenese la soare, ci pline de zumzet, lux si frumusete. Deauville este un oras foarte cautat si de catre familisti, pentru ca nu este chiar atat de nebunesc precum este Bordeaux, de exemplu, sau cum este Cannes, in special in anumite perioade ale anului.

Istoria orasului Deauville a inceput tocmai in anul 1060, cand monseniorul Hubert Mont Canisy domina teritoriul ce inainte fusese cunoscut drept Auevilla. Sase ani mai tarziu, el a plecat sa-l urmareasca pe William Cuceritorul in Anglia. Dupa moartea ducelui, orasul a inceput sa creasca si sa infloreasca din ce in ce mai mult, dar o alta crestere importanta a cunoscut-o abia incepand cu secolul XX. In aceasta perioada au fost deschise noi hoteluri, printre care Hotelul Normady Royal si un Cazino.

Un hipodrom, linii de telefon si alte astfel de schimbari au dus la o noua fata a orasului. Insa, orasul a fost transformat intr-unul foarte vizitat inca din anul 1860, cand ducele Charles Auguste Louis Joseph de Morny, frate vitreg al imparatului, a schimbat intreaga fata a acestuia. O piata din oras ii poarta acum numele. De precizat este faptul ca Grand Hotel se bucura de nici mai mult, nici mai putin, decat 200 de camere.

In secolul XX, Deauville a inceput sa prinda o alta culoare, in momentul in care turistii au inceput sa devina din ce in ce mai interesati sa-ti petreaca vacantele aici. Totusi, orasul vechi si imprejurimile acestuia reprezinta si astazi locuri pe care cei ce vin aici le viziteaza cu mare interes. Familii din inalta societate franceza au aici case de vacanta, intuind ca orasul este unul care va cunoaste un adevarat success.

Caii reprezinta un simbol pentru orasul Deauville, asa ca, de aici, nu puteau lipsi faimoasele curse. Localitatea este inrudita cu Lexington, Kentucky si County Kildare din Irlanda, aceste orase reprezentand liderii in ceea ce priveste cursele de cai. O importanta licitatie de cai este organizata anual in Deauville, la mijlocul lui august. La acest eveniment participa cei mai bogati oameni, nu doar din zona, ci din intreaga Franta si poate si de peste hotare.

Intrucat Deauville a cunoscut faima de-a lungul timpului, orasul a fost mentionat in mai multe opere literare de-a lungul istoriei sale. Asadar, Scott Fitzgerald a mentionat orasul in "Marele Gatsby", apoi adaptarea cartii “Moarte pe Nil”, de Agatha Christie a fost filmata tot aici. Totodata, Deauville a reprezentat sursa de inspiratie pentru Marcel Proust in cartea sa, “In cautarea timpului pierdut”.

Top obiective turistice Deauville

Strada Eugene Colas din Deauville
Strada Eugene Colas din Deauville

Atunci cand veniti in Deauville, veti avea la dispozitie numeroase puncte turistice, unele mai frumoase decat altele. Strada Eugene Colas se afla printre...

Cursele de Cai La Touques si Clairefontaine din Deauville
Cursele de Cai La Touques si Clairefontaine din Deauville

Cursele de cai din Deauville au devenit foarte cunoscute in ultimii ani, dovada fiind ca interesul pentru cai a crescut simtitor. Entuziasmul acestui sport...

Piata Cazinoului din Deauville
Piata Cazinoului din Deauville

Orasul Deauville pune la dispozitia turistilor numeroase locuri pe care le pot vizita. Exista muzeele si bisericile pentru un tur dimineata, apoi restarantele...

Piata Morny din Deauville
Piata Morny din Deauville

Istoria orasului Deauville este una foarte interesanta, insa ceea ce atrage atentia in mod special este faptul ca Piata Morny a furat numele chiar de la...

Deauville