Despre Nisa

Unul dintre cele mai populare orase din Franta, dupa Paris, Lyon, Toulouse sau Marseille, este Nisa. Cu o populatie de aproximativ 350.000 de locuitori, orasul Nisa este unul foarte mare, intinzandu-se pe o distanta de 721 kilometri patrati. Situat pe coasta de sud-est a Frantei (vedeti harta Nisa), acesta are deschidere spre Marea Mediterana, ceea ce il face un loc popular pentru turistii din intreaga lume si al doilea oras ca marime din aceasta zona.

Cunoscut si ca Nice la Belle, Frumoasa Nisa, acesta este capitala regiunii Alpii Marini si una dintre cele mai vechi asezari din intreaga Europa. Aici se gaseste un sit arheologic ce dateaza din anii 350 i.Hr, numit Terra Amata. De-a lungul timpului, orasul a fost condus de foarte multe popoare, in secolul al XVIII-lea atragand atentia Angliei prin frumusetea peisajului, aici stabilindu-se multe familii de englezi.

Este vestita in intreaga lume Promenade des Anglais, promenada ce ofera priveliste asupra Marii Mediterane, devenind si unul dintre simbolurile orasului. Acest loc a atras, de-a lungul timpului, atat turisti ce erau in cautarea relaxarii, cat si in cautarea inspiratiei pentru crearea artei. Multe opere au fost concepute aici, fie ca idee, fie ca si continut, iar printre autorii lor mentionam Marc Chagall, Niki de Saint Phalle, Henri Matisse sau Arman. Multe dintre operele lor se afla, astazi, in muzeele orasului. Printre acestea, recomandam spre vizitare Musée des Beaux-Arts Jules Chéret, Musée Matisse sau Musée Marc Chagall.

Datorita fluxului mare de turisti ce viziteaza anual Nisa, numarand peste 4 milioane de vizitatori, acest oras este al doilea centru hotelier din Franta, din punctul de vedere al capacitatii de cazare. Asadar, nu veti avea probleme in a gasi un loc unde sa dormiti, daca va decideti sa il vizitati. Si daca nu gasiti cazare aici, puteti incerca un sejur pe Coasta de Azur, oriunde in vecinatatea Nisei. De asemeni, din aceleasi motive, aici este al doilea cel mai aglomerat aeroport de pe teritoriul tarii, dar si doua centre conventionale dedicate turismului.

Turistul in Nisa poate vizita o multitudine de obiective turistice, precum muzee, universitati, centrele de afaceri, teatrele, opera sau libraria. Totusi, majoritatea turistilor acestui oras vin sa se bucure de peisajul superb pe care il ofera Marea Mediterana si sa se bucure de vremea frumoasa pe una dintre nenumaratele plaje amenajate in acest scop. Totusi, daca sunteti in cautarea unui loc linistit, trebuie sa stiti ca Nisa nu este locul potrivit, datorita fluxului mare de turisti.

Tot aici se pot vizita puncte turistice de interes precum Hotel Negresco, Opéra de Nice, Place Masséna, Château, Jardin botanique de la Ville de Nice, Monument aux morts, portul, Cours Saleya, Marché aux fleurs, Centrul vechi, Grand Hôtel Impérial sau Fortul de pe Mont Alban. Place du Palais este, de asemeni, o importanta piata din Nisa si, asa cum spune si numele sau, ofera turistilor o arhitectura incredibila si o lectie de istorie veritabila prin palatele ce se afla aici. Puteti vedea Palais de la Justice si Palais Rusca, ambele apartinand justitiei.

Sejururile in Nisa se pot lega armonios de calatorii de-a lungul Rivierei franceze sau italiene. Astfel, veti avea ocazia sa vedeti atat Monte Carlo, la foarte mica distanta, cat si San Remo sau Genova in partea italiana sau Saint Tropez si Marsilia in partea franceza.

Articole din Nisa

Top 10 destinatii europene
Top 10 destinatii europene

Anual, se intocmesc tot felul de clasamente pe baza unor factori, cum ar fi: numar de turisti, destinatii scumpe, destinatii ieftine etc. De aceea, este...