Ghid turistic Paris Disneyland

Recomandat pentru: divertisment, vacante cu familia, plimbari in aer liber, cladiri istorice, istorie

Despre Paris Disneyland

Paris Disneyland este unul dintre vestitele complexe de distractie si recreere ale celebrei companii Disney, fiind situat in Marne-la-Vallée, un oras nou din suburbiile Parisului. La doar 32 de kilometri de centrul Parisului, acest loc este vizitat anual de milioane de turisti, fiind unul dintre simbolurile nationale ale Frantei, prin oportunitatile ce le ofera din punctul de vedere al turismului.

Compus din doua parcuri tematice, Paris Disneyland ofera cazare intr-unul dintre cele 7 hoteluri detinute de compania Disney, fiind al doilea centru Disneyland deschis in afara Statelor Unite ale Americii, dupa cel din Tokyo. Deschiderea lui a condus la lungi controverse si negocieri, multe dintre figurile populare franceze opunandu-se prezentei unui astfel de complex pe teritoriul Frantei. Initial numit Euro Disney Resort, acesta si-a schimbat denumirea in cea prezenta in anul 1994. A devenit cel mai vizitat oiectiv turistic al Europei atunci cand, in anul 2009, s-a constata ca a gazduit 15.405.000 turisti.

Complexul Paris Disneyland cuprinde 5.800 de camere de hotel. Pana in anul 2017, se planuieste ca acesta sa aiba un total de 18.200 de camere, pentru a face fata fluxului de turisti. Pentru a realiza acest proiect, Frank Gehry a realizat un proiect al unui oras intreg, format din hotelurile Disney. In acest plan s-a propus servirea a peste 14.000 de clienti pe ora, estimandu-se un profit de 55.000 de euro zilnic.

Paris Disneyland are o echipa formata din 12.000 de angajati, fara a mentiona pe cei angajati pe timpul sezonului sau cu un program de lucru part-time. In scopul recrutarii, s-au amenajat centre in Londra, Amsterdam si Paris. Cei angajati aici trebuie sa vorbeasca fluent cel putin doua limbi europene, printre care si franceza. Euro Disney a facut chiar si un centru de antrenament pentru angajatii sai, denumit Universitatea Disney.

Intins pe 4.800 de acri, Paris Disneyland cuprinde 2 parcuri tematice, 6 hoteluri asociate, 7 hoteluri proprii, un teren de golf, propria statie de tren si un nou oras, Val d’Europe. Formula celor doua parcuri este asemanatoare cu cea a celor originale, din California. Pe langa acestea, parcul de distractie ofera si alte forme de recreere, ca restaurante, baruri, magazine, Buffalo Bill's Wild West Dinner Show sau Mickey's Friends. Copiii pot participa la unul dintre nenumaratele spectacole ce se tin aici, in timp ce parintii isi pot exersa talentele la unul dintre cele doua cursuri de golf.

Lacul Disney este inconjurat de catre hoteluri, fiind localizat in afara centrului de recreere. Cele 6 hoteluri asociate sunt localizate in afara resortului, insa ofera transporturi gratuite pana la acesta. Intre cele doua parcuri tematice puteti gasi gara Marne-la-Vallée – Chessy, ce ofera posibilitatea de a calatori rapid spre Paris Gare de l'Est si Strasbourg, multumita liniei de viteza LGV Est.

Daca doriti sa vizitati Disneyland Paris, fiti atenti la regulile impuse de catre acestia, deoarece sunt foarte stricti in privinta lor, incalcarea ducand la contraventii destul de piperate.

Paris Disneyland