Cum se ajunge in Paris

Parisul este un nod aerian si feroviar. Majoritatea capitalelor europene si multe orase de pe continent au curse aeriene si legaturi feroviare directe la Paris.

Calatoria cu avionul la Paris

Lufthansa si Air France ofera frecvent oferte speciale pentru bilete de avion tur-retur spre Franta. Daca nu gasiti un pret bun, incercati sa cautati mai multe companii aeriene si faceti o selectie. Retineti ca daca mergeti in timpul vacantelor, preturile sunt mult mai scumpe decat in alte momente. Daca este posibil, incercati sa zburati la mijlocul saptamanii, cand vi se ofera preturi mai mici. Daca gasiti un bilet la preturi accesibile, incercati sa zburati la Londra. Din Londra, prin Tunelul Canalului Manecii mergeti spre Franta.

Paris are doua aeroporturi internationale: Aeroportul Orly la 8,5 km sud de Paris, si Aeroportul Charles de Gaulle la 26 km nord-est de Paris.

Aeroportul Charles de Gaulle: Terminalele 1, 2 si 3 sunt legate de linia de metrou. Compania feroviara RER leaga aeroportul de oras prin calatorii de aproximativ 25 de minute, la un cost 9,10 €. Autobuzele locale 350 si 351 leaga de asemenea, centrul Parisului de aeroport. Roissybus serveste toate cele trei terminale si merge din aeroport la la Place de l'Opéra (durata calatoriei: 45-60 minute; tariful: 10 €). Serviciul de noapte Noctilien are trei rute care leaga aeroportul cu diverse destinatii din Paris. O calatorie cu taxiul pana in centrul orasului se realizeaza in aproximativ 45 de minute. Companiile de taxi sunt Alpha, Les Bleus, Taxi G7, Taxi si Horizon G7. Tariful mediu este de aproximativ 50 €.

Momentan nu sunt birouri de schimb valutar in fiecare din cele trei terminale. O sucursala a unei banci se afla in gara, intre bornele 2D si 2F.

Exista o gama larga de baruri, cafenele si restaurante in toate terminalele, acestea servesc preparate din bucataria franceza si internationala. Exista, de asemenea, o buna selectie de magazine de toate tipurile, in toate cele trei terminale. Aeroportul pune la dispozitia calatorilor: camere de rugaciune, servicii medicale si frumusete - disponibile in terminalele 1 si 2- zone de joaca pentru copii - in terminalul 2.

Aeroportul Orly: ofera servicii de transfer cu autobuzele RATP 183, 285 si 292, spre diverse destinatii in Paris, inclusiv limitele orasului (1.90 €). Tarifele de taxi variaza intre 40 - 50 € pentru centrul orasului.

Ambele terminale au ATM-uri. Accesul la internet wireless este disponibil. Exista oficii postale in ambele terminale. In aeroport veti gasi numeroase cafenele, snack baruri si restaurante. Exista o varietate de magazine, de la standuri de ziare pana la duty-free. In ambele terminale din Aeroportul Paris-Orly exista centre medicale, galerii de arta si capele.

Calatoria cu masina la Paris

In situatia in care hotarati sa parcurgeti distanta Bucuresti – Paris cu masina, va recomandam ruta: Bucuresti - Pitesti - Ramnicu Valcea - Sibiu - Deva - Szeged - Kecskemet - Budapesta - Györ - St. Pölten - Wels - Deggendorf - Regensburg - Nürnberg - Ansbach - Heilbronn - Ludwigshafen - Kaiserslautern - Saarbrücken - Metz - Verdun - Reims – Paris, traseul avand aproximativ 2297.6 km.