Informatii utile Paris

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT 01:00

Paris este recunoscuta pentru


arhitectura
muzee
puncte de interes
cultura
situri religioase
arta

Cand este indicat sa vizitati orasul Paris

Puteti vizita orasul Paris, pe tot parcursul anului, toate anotimpurile si lunile au ceva de oferit turistilor. In timp ce primavara (martie-mai) atrage turistii prin prospetimea sa, verile (iunie-august) se mandresc cu o multime de festivaluri in aer liber, excursii cu barca si alte activitati in aer liber. Toamna (septembrie-noiembrie) si sezonul de iarna (decembrie-februarie), avantajul vine sub forma unui trafic redus, preturi mici si camere pentru cazare la alegere.

Paris are un climat continental moderat de proximitatea fata de Oceanul Atlantic. Asadar, schimbarile de temperatura nu sunt la fel de extreme ca in Europa de Est. Desi iernile pot fi reci si chiar cu zapada (rar), ele sunt de obicei mult mai ploioase, cu temperaturi in jurul celor de congelare, dar situandu-se rareori mai jos pentru foarte mult timp. Toamna si primavara tind sa fie un amestec de soare si ploaie. Verile sunt calde si placute.

Temperaturi medii lunare in Paris, Franta

O vizita la Paris, in august este, spre deosebire de orice alt moment al anului, nerecomandata. Multi parizieni pleaca din oras, lasand in urma companii inchise – intre aceastea sunt si restaurante chiar foarte bine apreciate, brutarii locale si cafenele, farmacii etc.

Ce sa luati in bagaj

In bagajul pentru Paris puteti adauga diferite accesorii, pentru doamne recomandam esarfele. Incercati sa puneti in bagaj haine in culori neutre. Din bagaj nu trebuie sa lipseasca incaltamintea comoda, avand in vedere ca exista o multime de strazi pietruite, care ar face imposibila purtarea unor pantofi cu toc. Sfat: nu purtati pantofi albi de tenis, veti iesi in evidenta ca turist si veti fi taxat in plus.

Indiferent de anotimpul in care mergeti, exista sansa sa ploua, luati cu dumneavoastra o umbrela si haine care sa va protejeze de ploaie. Iarna si toamna purtati haine in straturi, pentru a va tine de cald.

Posibilitati de cazare in Paris

Vizitatorii vor gasi o selectie vasta de hoteluri in Paris, disponibile pentru a se potrivi cu fiecare gust si buget. In Paris cazarea variaza de la cele mai luxoase hoteluri si lanturi mari, la case de oaspeti mici bogate in ambianta de moda veche, dintre care sunt multe sunt mai ieftine decat ati putea crede. Unii turisti prefera sa stea in Les Halles - un cartier deosebit de popular central, cu o multime de hoteluri; in timp ce altii prefera sa stea in zonele Bastille si Marais, in apropiere de Gare Montparnasse, in zonele Ecoles si Sorbona din Cartierul Latin, sau Ile St Louis - insula pe raul Sena.

Apartamente self-catering din Paris ofera o alternativa la preturi accesibile pentru sejururi lungi sau pe termen scurt.