Transport Paris

Transportul public in Paris

Transportul public in Paris, este bogat in mijloace de transsport, cu o functionare relativ usor de inteles (in comparatie cu alte capitale europene si nu numai) si la preturi destul de bune. Statiile de metrou din Paris servesc majoritatea nevoilor turistilor; fiind frecvente si in apropiere de majoritatea atractiilor turistice, in mod clar semnalizate - stiind unde si cand sa coborati. Hartile gratuite de transport sunt disponibile in statiile de metrou din Paris.

Régie Autonome des Transports Parisiens (RATP) este un sistem integrat, care opereaza transportul cu autobuzul, metroul si trenul.

Lista harti disponibile: Harta Metroului din Paris

Inchirierea unui autoturism in Paris

Ca si in majoritatea oraselor mari, conducerea unui automobil in centrul Parisului este dificila. Cele mai multe hoteluri nu au garaje, parcarea este dificila (masinile parcate ilegal sunt remorcate) si ambuteiajele sunt frecvente. Tarifele variaza in functie de parcare in tot orasul.

Pentru a inchiria o masina la Paris, va trebui sa aveti un card de credit, peste 21 de ani (uneori peste 25) si sa detineti un permis auto de mai mult de un an.. Marile companii sunt reprezentate de: Buget (tel: 0825 0035 64; www.budget.com), Europcar (tel: 08 25358358; www.europcar.fr), Hertz (tel: 0825 861 861; www.hertz.fr) si Sixt (tel: 08 20 00 74 98; www.sixt.fr).

Inchirierea de biciclete in Paris

Compania Vélib (tel: 01 3079 7930; www.velib.paris.fr) este cea mai buna la nivel de serviciu de inchiriere biciclete. Prima jumatate de ora este gratuita. Cele 800 de standuri fac ca distanta dintre centre sa nu fie niciodata mai mare 1.000 de metri.