Despre Coasta de Azur

Coasta de Azur este o regiune situata in sud-estul Frantei, parte din Provence. Include regiunile de coasta ale departamentelor Bouches-du-Rhone, Var si Alpes-Maritimes. Pitoreasca si eleganta coasta despre care multi au auzit dar nu au vizitat-o se intinde de la Saint-Tropez la Menton, in apropiere de granita cu Italia. De asemenea, Coasta de Azur este cunoscuta sub numele de Riviera Franceza. Termenul “Cote d`Azur” se traduce prin “Coasta Albastra”, numele provenind de la culoarea albastru azuriu a Marii Mediterane.

Indiferent de cum este numita, Coasta de Azur ofera tot glamourul si stralucirea pe care un turist si le-ar putea dori. Aici, plajele, coastele dramatice, satele medievale si salbaticia unor peisaje formeaza un tot unitar care atrage turistii precum un magnet.

Aceasta destinatie de vacanta plina de farmec vibreaza in timpul sezonului turistic. Este destinatia preferata de cei mai bogati si faimosi oameni din lume care nu doar ca isi petrec vacantele ocazional aici, dar si-au ridicat vile generoase si detin iahturi impresionante in porturi. Plajele private, restaurantele de lux si hotelurile de cinci stele consolideaza imaginea de eleganta si prestigiu de pe litoral.

Coasta de Azur este ideala pentru exploratori. Una dintre bucuriile de a calatori asigurata aici de varietatea uimitoare de peisaje: plaje superbe, plantatii de maslini stravechi, sosele pe varful stancilor, dealuri acoperite de maquis si chiar munti cu varfuri pline de zapada. Nisipuri stancoase, sindrile si nisipuri de aur – Coasta de Azur le ofera din plin turistilor sai.

Plajele sunt impartite in publice si private - acestea din urma au taxe de intrare si ofera facilitati premium. Plaja Mala din Cap d`Ail, de exemplu, este frecventata de oameni frumosi.

Coasta de Azur include statiuni sofisticate cunoscute precum Nisa, Antibes, Saint-Tropez si Cannes. Asadar, statiuni bogate si exclusiviste, adesea foarte aglomerate. Bineinteles ca exista si multe alte statiuni mai putin cunoscute, dar si zone de o mare frumusete naturala. De-a lungul Coastei pot fi vizitate sate si orase mai mici. Mai mult, dealurile in interiorul regiunii asteapta sa fie explorate daca plajele si soarele, cumparaturile si aglomeratia, devin obositoare.

In ceea ce priveste transportul pe Coasta de Azur, inchirierea unei masini ofera libertate - dar in timpul verii congestionarea traficului poate fi ingrozitoare. O alternativa excelenta este asigurata de TER (Trenurile Regionale Express) care leaga toate orasele cu Coasta de Azur, pana la Ventimiglia, in Italia.

Top obiective turistice Coasta de Azur

Vechiul Port din Marsilia
Vechiul Port din Marsilia

O destinatie aparte, care va poarta cu gandul pe valuri indepartate este Vechiul Port din Marsilia, in care veti descoperi o alta lume decat cea pamanteana....

Stadionul Velodrome din Marsilia
Stadionul Velodrome din Marsilia

Cei pasionati de fotbal sau de sport in general nu vor dori cu siguranta sa treaca pe langa Stadionul Velodrome fara a intra si a-l admira. Acesta are...

Strada Le Cours Joulien din Marsilia
Strada Le Cours Joulien din Marsilia

De-a lungul timpului, Franta a nascut foarte multi artisti si oameni valorosi pentru istoria artei, insa daca doriti sa gustati putin din atmosfera in...

Articole din Coasta de Azur

Top 10 destinatii europene
Top 10 destinatii europene

Anual, se intocmesc tot felul de clasamente pe baza unor factori, cum ar fi: numar de turisti, destinatii scumpe, destinatii ieftine etc. De aceea, este...