Ghid turistic Rennes

Recomandat pentru: cladiri administrative, gradini, istorie, palat

Despre Rennes

Situat in nord-vestul Frantei si in estul Britaniei, Rennes este capitala acestei regiuni, dar si a departamentului Ille-et-Vilaine. Datorita acestei locatii (vedeti harta Rennes), istoria orasului este una lunga si controversata, fiind adeseori o prioritate in timpul razboaielor, in special datorita asezarii la confluenta celor doua rauri si apropierea sa de granitele acestei regiuni.

Gara din Rennes a fost construita in anul 1857, fapt ce a favorizat dezvoltarea lui si a cauzat in 1899 o adevarata agitatie pe intreg teritoriul tarii. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, orasul a fost bombardat de catre germani de 3 ori, ceea ce a cauzat adevarate pierderi in materie de arhitectura si economie. Totusi, datorita unei munci asidue, acesta a fost restructurat si si-a recastigat repede titlul de oras adecvat turismului. Datorita acestui fapt, Rennes a fost declarat drept al treilea oras din Franta din punctul de vedere al dezvoltarii, dupa Montpellier si Touluse.

Cea mai faimoasa cladire din Rennes este Parlamentul Bretaniei, construita in secolul al XVII-lea si reconstruita dupa ce a fost parte a unui incendiu, in anul 1994. gazduieste Curtea de Apel din Rennes. O alta constructie impozanta este palatul Thabor.

Alte obiective turistice pe care le puteti vizita daca va aflati in orasul Rennes sunt: Basilica Saint Sauveur, langa care puteti vedea si o multitudine de case traditionale de o deosebita frumusete, strada 20, Rue du Chapitre, unde puteti admira niste busturi din lemn policromatic ce dateaza din secolul al XVI-lea, Place des Lices, Les Halles Martenot, Portes Mordelaises, fortificatiile ramase din secolul al III-lea, turnul Jehan Duchesne, fortificatiile galo-romane, din piata Rallier-du-Baty, Catedrala Rennes, capela St. Yves, Plasenn Santez-Anna, biserica Saint-Aubin, Conventia Iacobita, Rue de La Soif, biserica Notre-Dame-en-Saint-Melaine si multe altele.

Dupa cum vedeti, orasul Rennes ofera nenumarate posibilitati de petrecere a timpului liber turistilor, fiind un loc incarcat de istorie, ce ofera un colorit local deosebit, ce impleteste modernul cu diferite perioade ale istoriei, dar si cu influentele popoarelor ce au trecut pe aici. In Quai Émile Zola, pe raul Vilaine, puteti vizita Muzeul de Arte Fine. Tot aici, in sudul orasului Rennes, puteti vedea si Les Champs Libres, construita pe Esplanade Charles de Gaulle, de catre Christian de Portzamparc. Puteti vizita aici Muzeul Britanic, libraria regionala Bibliothèque de Rennes Métropole si planetariul din centrul stiintific Espace des Sciences. Piata o puteti face tot din aceasta zona, unde s-a construit in 1922 Les Halles Centrales, Halele Centrale, ce au o parte transformata intr-o galerie de arta contemporana.

Pe Rue du Pré-Botté puteti vedea cladirea hotelului Mercure, ce a gazduit in trecut sediul ziarelor locale Ouest-Éclair si Ouest-France. O mare parte dintre cladirile de pe strada Rue Duhamel au fost construite in perioada 1895 – 1902.

Deseori ignorat de agentii turistici, Rennes poate fi inclus intr-un circuit in Franta, cu masina personala sau intr-un mod mai organizat, pentru a vizita partea de nord-vest a Frantei, de-a lungul provinciei istorice Bretagne, spre Brest sau Lorient.

Top obiective turistice Rennes

Palatul Thabor din Rennes
Palatul Thabor din Rennes

Frumosul oras Rennes, din nord vestul Frantei, gazduieste intre zidurile sale un obiectiv turistic ce va fi apreciat de catre oricare pasionat de arhitectura...

Rennes