Informatii utile Gabon

Date generale


Capitala: Libreville
Moneda: Franc CFA BEAC (XAF)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Crestini (76.5%), Musulmani (11.2%), Alte religii (12.3%)

Gabon este recunoscuta pentru


cazinou
plaja
arhitectura
lac
biserici
cascada
gradina zoologica

Cand este indicat sa vizitati Gabon

O vacanta ideala in Gabon trebuie programata undeva intre lunile mai si septembrie sau in intre decembrie si ianuarie. In restul lunilor, temperaturile sunt deosebit de ridicate, ceea ce ar putea sa va creeze un grad ridicat de disconfort. Tara beneficiaza de o clima tropicala, cu un grad foarte ridicat de umiditate. Sezonul cald dureaza din iunie pana in august, in timp ce anotimpul ploios debuteaza in octombrie si dureaza pana in mai. In conditiile in care cele mai ploioase luni sunt aprilie si noiembrie, media temperaturii se situeaza in jurul a 30°C.

Temperaturi medii lunare in Gabon

Daca intentionati sa veniti aici pentru peisajele exotice, atunci fixati-va vacanta in timpul sezonului cald, in timp ce intre iunie si septembrie puteti efectua numeroase excursii, fiind si o perioada ideala pentru a admira pasarile si animalele.

Ce sa luati in bagaj

Pentru a suporta mai bine temperaturile ridicate, alegeti haine din materiale naturale, deschise la culoare, atat cu maneca scurta cat si bluze cu manaca lunga. Nu uitati cremele de protectie solara, ochelarii de soare, o trusa de prim ajutor, medicamente pentru uzul general, solutii de protectie contra insectelor si un filtru de apa.

De asemenea, daca aveti in plan itinerarii in parcurile nationale, alegeti incaltaminte confortabila, pantofi sport si un pulover pentru temperaturile mai scazute din timpul noptii. Mai adaugati in bagajul dvs. o lanterna, un binoclu si camera foto, bineinteles!

Viza turistica pentru Gabon

Turistii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Gabon, au nevoie de obtirea vizei, in prealabil, deoarece pe aeroportul din Libreville nu se elibereaza viza. Republica Gabon nu are reprezentanta in Romania, motiv pentru care, in vederea obtinerii vizei trebuie sa contactati MAE, pentru afla detalii privind procedura de eliberare a vizei. In general, se solicita pasaportul cu o valabilitate de minim 6 luni de la intrarea un tara, copie dupa rezervarea de la hotel, copie dupa itinerariu turistic care se obtine de la agentia de turism care v-a organizat vacanta si certificatul medical care sa ateste ca ati efectuat vaccinurile impotriva malariei si a febrei galbene.