Cum se ajunge in Gambia

Calatoria cu avionul in Gambia

Singurul aeroport international din Gambia este Banjul International Airport (BJL), situat la 20 km de centrul capitalei. In general, majoritatea companiilor aeriene din Europa au programate zboruri de la Banjul, cel putin o data pe saptamana, in principalele capitale de pe continentul african. De asemenea, exista zboruri cu destinatia Banjul, din Madrid, Bruxelles, Barcelona sau Amsterdam. Pentru a ajunge din Bucuresti in Banjul, puteti opta pentru un zbor pe ruta Bucuresti – Frankfurt - Sal (Capul Verde) – Banjul. Trebuie sa fiti pregatiti pentru un drum ce dureaza aproape 24 h.

Calatoria cu autocarul in Gambia

In Gambia, mijloacele de transport, precum autobuzele sau microbuzele, sunt utilizate pentru ar parcurge drumuri mai lungi, in special, intre marile oras. La nivel local, distantele sunt parcurse de cele mai multe ori pe jos. Autobuzele sunt destul de confortabile, avand in vedere ca nu sunt foarte moderne si nici nu sunt prevazute cu aer conditionat. Mai exista si varianta calatoriei cu microbuzele, cele mai ieftine de altfel, prevazute cu 12 locuri, dar totdeauna soferul va lua pasageri peste numarul de locuri admis. Desi sunt aglomerate, calatoria cu acest mijloc de transport poate fi considerata o modalitate de a interactiona cu localnicii.

Calatoria cu masina in Gambia

In Gambia, din 4000 km de drumuri, doar 800 km sunt drumuri asfaltate. In afara capitalei Banjul, drumurile sunt destul de slab intretinute, iar in sezonul ploios, majoritatea drumurilor sunt inchise. In general, partea de nord a tarii beneficiaza de drumuri mai bune, in timp ce in sud accesul cu masina este destul de dificil. La nivel local, soferii din Gambia au tendinta de a ignora semnele de circulatie si obisnuiesc sa depaseasca limitele maxime de viteza stabilite la 70 km/in afara oraselor si 25 km/h in zonele rezidentiale. Din aceasta cauza, se recomanda turistilor sa conduca cu atentie sporita, atat la pietoni cat si la ceilalti soferi.

Exista posibilitatea inchirierii unui autoturism, in special, in statiunile turistice situate pe Coasta Atlanticului. Pentru a conduce autoturismul, in Gambia, aveti nevoie de permis de conducere international. In general, combustibilul este destul de scump, motiv pentru care, majoritatea turistilor apeleaza la serviciile companiilor de taxi. Acestea se disting dupa mai multe culori. Cele galbene sunt cele mai ieftine, fiind utilizate de localnici si iau de regula mai multi pasageri pentru o cursa, in timp ce taxiurile colorate in verde sunt singurele care circula in statiunile turistice si percep tarife duble fata de cele galbene.