Ghid turistic Batumi

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, puncte de interes, relaxare, zona centrala

Despre Batumi

Batumi este capitala Republicii autonome Ajarae, din Georgia. Fiind situata pe malul Marii Negre si avand o clima subtropicala, acesta este o atractie turistica obisnuita pentru cei care strabat Muntii Caucaz. Atractia principala a acestui oras este viata de noapte, fiind unul dintre cele mai vii orase ale Georgiei din acest punct de vedere. Pe plajele sale se organizeaza petreceri care au drept invitati DJ de renume international, la care participa un numar mare de straini veniti din tarile din apropiere.

Orasul Batumi este unul dintre cele mai importante orase de pe coasta georgiana a Marii Negre. Avand o iarna usoara si o ara calduroasa, temperatura medie de aici este 14.5 grade Celsius. Cea mai joasa temperatura este in Ianuarie, media fiind de 7.1 grade Celsius, iar cea mai ridicata este in August, atunci cand termometrul arata aproximativ 23.2 grade Celsius. Ninge rar, insa ploile scurte sunt frecvente, iar temperatura medie anuala a apei este de 16.7 grade Celsius.

Puteti ajunge in Batumi folosind calea aeriana, deoarece acest oras are propriul sau aeroport, localizat la 2 kilometri la sud. Companiile aeriene care opereaza aici sunt Aerosvit, Belavia, Georgian Airways si Turkish Airlines.

Exista si curse regulate de autobuz intre Tbilisi si Batumi, calatoria intre acestea doua durand aproximativ 6 ore, pretul ei fiind de 18 Lari. Totusi, in ciuda faptului ca veti ajunge mai greu decat cu avionul, recomandarea noastra se indreapta spre aceasta modalitate de transport, deoarece peisajele intalnite va vor fascina. Exista, de asemenea, si autobuze zilnice de la si spre Trabzon, Turcia, si Kutaisi si Poti.

Pentru a va deplasa in interiorul orasului Batumi, puteti inchiria una dintre bicicletele de la „automatul de biciclete”, numit BatumVelo.

Atractiile turistice din Batumi sunt, in primul rand, petrecerile de pe plaja. In timpul zilei, insa, puteti sa faceti plaja si sa va bucurati de privelistea Marii Negre si a portului sau puteti face o vizita la Lacu Nurigeli. De asemenea, puteti vizita Delfinariul, dar si locasurile de cult locale, asa cum sunt bisericile armene, catolice, ortodoxe si Vechea Moschee.

Ramasitele fortaretei Gonio se afla in apropiere. Puteti ajunge acolo luand un autobuz care merge din Piata Tbilisi si pana in Sarpi, contra pretului de 1 Lari. Va trebui sa ii spuneti soferului unde ati dori sa mergeti, pentru a a lasa la Gonio. Localizate pe malul marii, ruinile ofera o arhitectura interesanta si o imagine generala deosebit de frumoasa si atractiva.

Gradina Botanica din Batumi se afla in partea de nord a orasului. Puteti ajunge aici luand autobuzul cu numarul 1 si coborand la capatul liniei, dupa ce acesta a mers de-a lungul coastei de nord. Intreaga tara are o traditie remarcabila in ceea ce priveste gradinile roiale, astfel incat, cu siguranta, aceasta va va intrece asteptarile.

Top obiective turistice Batumi

Promenada din Batumi
Promenada din Batumi

O vacanta la Batumi nu ar fi completa fara o plimbare pe Bdul. Batumi (Batumis Bulvari), o faleza lunga de 1.5 km, ce strajuieste cea mai mare plaja...

Piata Evropas Moedani din Batumi
Piata Evropas Moedani din Batumi

In plimbarile voastre prin Batumi, opriti-va si in piata Evropas Moedani, unul dintre reperele turistice ale orasului, mai ales ca veti descoperi aici...

Batumi