Ghid turistic Kobuleti

Recomandat pentru: plaja, rezervatie naturala, parc de distractie, parcuri, gastronomie, natura

Despre Kobuleti

Situat in partea de sud a regiunii Ajaria, Kobuleti este un oras din Georgia, care se fla pe partea estica a Marii Negre. Fiind o statiune marina, aceasta este vizitata, in fiecare an, de un numar mare de turisti georgieni si nu nmai.

Incepand din secolul al XVII-lea si pana in cel de-al XIX-lea, aici a locuit familia Tavdgiridze, dominatia zonei fiind in functie de preferintele politice ale acesteia – prima oara el a apartinut principalitatii Guriei, pentru ca, mai apoi, sa treaca sub conducerea Imperiului Otoman si sa primeasca numele Çürüksu.

Situata la o altitudine de aproximativ 10 metri deasupra nivelului marii, Kobuleti se intinde pe o suprafata de 711 kilometri patrati si are o populatie de 91.600 locuitori, dintre care doar 85% sunt georgieni. Se invecineaza cu regiunea Ozurgeti in partea de Nord, in timp ce se intinde de-a lungul Marii Negre.

Regiunea Kobuleti este alcatuita dintr-un municipiu, doua districte si 17 orase mici. In total, exista 48 de sate in aceasta regiune, in care locuiesc 24 de nationalitati diferite, impreuna! De aceea, cu siguranta, turistul va avea ce face aici si va gasi, in fiecare zi, noi locuri pentru a le explora.

Kobuleti este cunoscut pentru traditiile sale, ospitalitatea si zonele climatice de aici, clima subtropicala, aerul marin ionizat si marea calda. Nisipul unic al marii este notabil pentru eucaliptii care cersc aici, copacii de bambus si palmierii de cocos. Zonele de la Tikeri si Kintrishi au o biodiversitate unica. In ceea ce priveste flora deosebita, aceasta poate fi gasita in mlastina Ispani.

Exista un numar mare de monumente arheologice in Kobuleti care dateaza inca din Epoca de Piatra, Epoca Feudala timpurie si vremurile antice! Acestea vin ca marturie ca acest oras a avut o importanta istorica deosebita de-a lungul timpului. In timpurile antice, acest oras era numit Kolkhida.

Un numar mare de rauri trec prin regiunea Kobuleti. Cele mai importante sunt Kintrishi, Acharistskali, Chakvistskali, Achkva, Ochkhamuri, Dekhva, etc.

Parcul Central din Kobuleti acopera 6 hectare, loc suficient pentru ca, in anul 2004, sa se amenajeze aici piscine, restaurante si alte atractii de acest tip.

Exista un numar de 13 biserici in Kobuleti, dintre care doua sunt in renovare, doua moschei, 15 hoteluri, o multitudine de restaurante si cafenele care servesc atat produse traditionale cat si internationale, si chiar si o maternitate, spitale si cateva policlinici. In timpul verii, capacitatea hoteliera din Kobuleti este de 100.000 de turisti, aceasta fiind principala sursa de venit pentru localnici, pe langa agricultura.

Un concediu in Kobuleti este suficient de relaxant, insa, nu trebuie sa uitati de petrecerile care se tin pe plaja si nici de restul oraselor din aceasta regiune, daca doriti ca acesta sa fie complet!

Kobuleti