Ghid turistic Augsburg

Recomandat pentru: puncte de interes, arhitectura, situri religioase, plimbari in aer liber, atractii inedite, cultura, divertisment

Despre Augsburg

Augsburg este un orag german aflat in landul Bavaria, ce serveste drept capitala pentru regiunea administrativa Schwaben. Acesta este un district urban ce gazduieste institutiile Landkreis. Este, de asemenea, al treilea cel mai mare oras din Bavaria, cu o populatie ce se apropie de 265.000 locuitori. Mai mult, dupa Neuss si Trier, Augsburg este cel mai vechi oras din Germania, fiind fondat de romani in secolul I d. Hr., in anul 15. Orasul este si singurul din Germania cu o sarbatoare legala, numita „Augsburger Hohes Friedensfest”, celebrata pe data de 8 august. Acest lucru ofera orasului mai multe zile libere decat oriunde in Germania.

Asupra orasului au avut influenta deosebita atat romanii, fondatorii orasului, dar si bancherii, negustorii si artizanii medievali ce au marcat asezarea urbana. In epoca medievala, orasul era o mare putere economica, familiile Fugger si Welsers, cele mai influente familii de negustori fiind imprumutate de catre primaria din Augsburg. In amintirea acestei epoci de aur, se pot vedea inscriptii renascentiste si baroce pe fatadele palatelor si caselor patriciene ce inconjoara orasul.

Pentru a va deplasa in oras, pe harta rutiera Augsburg gasiti un sistem de transport public destul de redus, dar foarte eficient. Acesta funtioneaza pe patru mari linii, ce acopera toate ariile principale, atat urbane cat si suburbane. Functioneaza zilnic, de la ora 05:00 pana in jurul orei 23:30. In zilele de sambata si duminica exista un autobuz de noapte ce circula pana la ora 03:00. Pentru a va deplasa in oras puteti opta si pentru inchirierea unei biciclete. Orasul este destul de compact, iar aceasta modalitate de calatorie va poate oferi o imagine mai ampla.

Orasul Augsburg este un centru universitar destul de activ, dar si un oras de afaceri sau de recreere. Aici puteti sa va relaxati intr-unul dintre traditionalele puburi, participa la piese de teatru, vizita muzee sau merge la shopping. Majoritatea magazinelor „fancy” se afla in centrul orasului, intr-o zona numita Altstadt. Aici exista si un mall, numit City Galerie, unde puteti gasi branduri faimoase, magazine mari si locuri de recreere, insa trebuie sa stiti ca in weekend tinde sa fie un loc zgomotos.

Ca si obiective turistice in Augsburg, nu ezitati sa vizitati „Bertolt Brecht Haus”, casa in care s-a nascut scriitorul, de asemenea „Fugger Stadtpalast”, o cladire ce dateaza din secolul XVI, epoca renascentista, ce a servit drept resedinta lui Jakob Fugger. Maximilianmuseum este si acesta de vizitat, avand expozitii pe subiecte diferite, toate legate de Augsburg. Un alt muzeu interesant este „Romisches Museum”, ce contine izvoare romane gasite inauntrul orasului si in zonele din apropiere. Aici se afla si Mozarthaus, un muzeu dedicat lui Leopold Mozart si fiului sau, Wolfgang A Mozart.

Ca in oricare mare oras al Germaniei, facilitatile de cazare sunt complexe si puteti sa alegeti dintr-un numar mare de hoteluri din Augsburg. Alternativ, daca sunteti intr-un circuit german, puteti sa optati pentru una din ofertele de cazare in Germania si sa calatoriti, cu masina personala sau cu trenul, din oras in oras.

Augsburg