Informatii utile Berlin

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Germana
Fus orar: GMT 01:00

Berlin este recunoscuta pentru


istorie
arhitectura
puncte de interes
plimbari in aer liber
muzee
situri religioase

Cand este indicat sa vizitati orasul Berlin

Se poate spune ca Berlinul are o clima temperata, desi unele zile sunt racoroase si ploioase. Uneori chiar ploua torential si este frig, fapt care face termenul de „temperat" sa para bland. Verile sunt calduroase, dar trebuie sa fiti „inarmati" cu tot ceea ce va este necesar pentru zile ploioase si racoroase.

Temperaturi medii lunare in Berlin, Germania

In Germania, sezonul turistic dureaza din luna mai pana la sfarsitul lui octombrie, adica in acea perioada a anului cand vremea e buna. Este bine sa evitati perioadele in care la Berlin se organizeaza targuri importante, deoarece preturile la cazare sunt foarte mari. Evitati perioadele in care au loc „Green Week" (ianuarie) si „Targul radio-TV" (august, respectiv septembrie in anii bisecti).

Ce sa luati in bagaj

Atunci cand vine vorba despre vestimentatie, trebuie sa va ganditi ma intai la anotimp si abia apoi la ce se mai poarta, adica la tendintele modei. In Germania iernile sunt destul de friguroase, iar verile calde, numai ca o zi insorita de vara se poate transforma cat ai clipi intr-o zi ploioasa si racoroasa. Este bine sa va luati haine elegante pentru situatiile in care vreti sa mergeti la un restaurant „cu eticheta" sau la un club respectiv la un bar de noapte. In rest, puneti-va in bagaje haine obisnuite, haine de zi cu zi. Trebuie sa stiti ca in Germania jeansii se poarta la fel de mult si la fel de frecvent ca si in alte tari. Puteti purta jeans atunci cand vizitati orasul sau mergeti intr-o excursie, sau chiar si atunci cand luati masa intr-un local mai putin pretentios. Este recomandabil ca seara domnii sa poarte sacou si cravata. Foarte multe doamne si domnisoare care locuiesc la Berlin pun foarte mare accent pe tinuta si se imbraca elegant atunci cand merg la restaurant sau la teatru.

Pentru a nu pica prada hotilor de buzunare, este bine sa avet genti, respectiv posete cu manere lungi, pe care sa le puteti purta chiar si pe umar. Este recomandabil ca despartiturile in care tineti banii sa fie prevazute cu fermoare.

Este preferabil ca in bagajul de mana sa aveti o pereche de ochelari, respectiv lentile de contact de rezerva. De asemenea, este recomandabil sa aveti asupra dumneavoastra medicamentele necesare pe intreg parcursul calatoriei. Cereti-i medicului curant o reteta, specificand denumirea generica a medicamentelor. Nu puneti medicamente cu regim special sau obiecte de valoare in bagajele care urmeaza sa fie verificate la vama. Pentru a evita eventualele intarzieri la vama, pastrati medicamentele in ambalajul original. Notati neaparat adresele si numerele de telefon ale companiilor care se ocupa de carduri bancare sau cecuri pierdute. Daca aveti asupra dumneavoastra tirbusoane, bricege, arme de jucarie, puneti-le in bagajele care urmeaza a fi verificate la vama. Toate obiectele amintite sunt cosiderare a fi potentiale arme si este interzis sa le pastrati in bagajul de mana, respective asupra dumneavoastra.

Este recomandabil sa aveti pasaportul asupra dumneavoastra, chiar si in situatiile in care nu aveti nevoie de el. Este bine sa va faceti doua copii (eventual legalizate) dupa pasaport, lasand una dintre ele la o persoana de incredere care ramane in tara si pastrand o alta asupra dumneavoastra, in alt loc decat cel in care puneti pasaportul. Daca pierdeti pasaportul, adresati-va urgent ambasadei sau consulatului Romaniei si politiei locale.