Ghid turistic Bonn

Recomandat pentru: muzee, cultura, cladiri administrative, istorie, situri religioase, arhitectura, cladiri istorice

Despre Bonn

Bonn este un oras universitar ingrijit si cochet, situat in sudul Germaniei. Acesta a fost construit inca de pe vremea romanilor, fiind folosit de acestia ca depozit pentru o legiune numita Germanica sau Augusta, iar amplasamentul avea numele de Colonia Agrippinensis. Cu toate acestea, Bonn este ceva mai tanar decat orasul Cologne, aflat in apropiere, ce a devenit mai tarziu capitala Germaniei Romane. Aici, crestinii au venit destul de devreme, iar arhiepiscopul din Cologne a ales Bonn-ul drept resedinta, dupa caderea orasului in 1288.

Ce e important la acest oras este faptul ca aici se afla Casa Nationala a Parlamentului (Bundeshaus), Cancelaria Germaniei si resedinta presedintelui. Astfel, Bonn este un centru al politicii si administratiei.

Pentru vizitatori, este de retinut faptul ca fosta capitala a Germaniei federale, orasul Bonn este locul de nastere al lui Ludwig van Beethoven, motiv pentru care veti vedea multe lucruri in cinstea lui in jurul orasului, si mai mult, veti avea ocazia sa ii vizitati Casa memoriala. Orasul se mai poate lauda cu muzee bine documentate si frumoase peisaje la marginea raului.