Informatii utile Bonn

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Germana
Fus orar: GMT 01:00

Bonn este recunoscuta pentru


muzee
cultura
cladiri administrative
istorie
situri religioase
arhitectura

Cand este indicat sa vizitati orasul Bonn

Orasul poate fi vizitat in absolut orice perioada a anului, insa daca doriti sa fiti aici in timpul unor festivaluri, e bine sa stiti perioadele in care acestea se desfasoara. Specificul lor „Karneval” are loc in general pe 11 noiembrie si celebreaza inceputul celui de „al cincilea anotimp”. In prima duminica a lunii mai are loc un festival numit Rhein in Flammen (Rinul in Flacari), cand deasupra Rinului puteti admira artificii extraordinare. In general se deschide si un targ foarte interesant cu mancare si buzica buna, insa trebuie sa stiti ca este extrem de aglomerat. Unul dintre cele mai mari festivaluri de aici este insa R(h)einKultur, un festival de muzica, gratuit, ce are loc pe 4 scene diferite. Are de obicei loc in luna iulie.

Temperaturi medii lunare in Bonn, Germania

Ce sa luati in bagaj

Luati-va cele mai frumoase haine. Germanii sunt in mare parte ingrijiti si foarte stylish, motiv pentru care daca doriti sa va incadrati in tablou, va trebui sa va combinati hainele cu grija. Vremea poate fi ceva mai rece decat in Romania, asa ca urmariti cu atentie prognozele meteo inainte de plecare, pentru a stii ce haine va impachetati. O umbrela v-ar putea fi de asemenea extrem de utila oricand.

Buget de vacanta

Pe langa banii de cazare si mancare, e bine sa aveti cateva zeci de euro la dumneavoastra pentru transport. Nu este nevoie sa aveti foarte multi bani lichizi in posesie, deoarece toate cardurile recunoscute international (Visa, Mastercard), sunt acceptate si aici.