Ghid turistic Darmstadt

Recomandat pentru: arhitectura, puncte de interes, plimbari in aer liber, cladiri administrative, cultura, castel, galerii de arta

Despre Darmstadt

Darmstadt este un oras german ce se afla in landul Hesse, in partea de sud a orasului Frankfurt. Acesta, inainte celui de Al Doilea Razboi Mondial, a fost capitala Marelui Ducat Hesse. Marii duci obisnuiau sa locuiasca in cladirea ce astazi se numeste Schloß Marktplatz. Mai mult, Darmstadt a fost locul nasterii ultime Imparatese a Rusiei, Tarina Alexandra Feodorovna Romanov.

Din pacate, mare parte din partea veche a orasului a fost distrusa de aliati in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, iar multe din cladirile ce inca se afla in picioare au fost reabilitate dupa marele razboi. De asemenea, dupa razboi, Darmstadt si-a pierdut statutul de capitala a landului Hesse, astazi aceasta onoare apartinand unui oras invecinat, Wiesbaden.

Orasul mai este cunoscut si pentru un lucru nu tocmai benefic, anume faptul ca drogul Ecstasy a fost sintetizat pentru prima data in Darmstadt de un chimist cunoscut sub numele de Anton Kollisch, in vremea cand acesta lucra pentru compania farmaceutica Merch. De asemenea, al 110-lea element de pe tabelul lui Mendeleev, anume Darmstadtium a fost numit dupa oras.

Darmstadt este cunoscut pentru frumoasele cladiri construite in stil art noveau, numite de catre locuitori Jugendstil. Din pacate multe dintre acestea au fost avariate grav in luna septembrie a anului 1944. Pentru a vedea aceste cladiri, vizitati zona Künstlerkolonie Mathildenhöhe, zona despre care se spune ca este cea mai frumoasa din oras. Aici se afla si un mic parc si un muzeu de arta.

Una dintre cele mai vizitate obiective turistice din Darmstadt este Langer Ludwig, o statuie ce se afla pe o coloana imensa si care se afla chiar in centrul orasului. Atunci cand vizitati orasul Darmstadt, nu o puteti rata. In prima duminica a fiecarei luni a anului si in zilele speciale, aceasta este deschisa pentru public, adica puteti urca pana sus prin intermediul unei scari interioare, din coloana in sine. De sus puteti admira un peisaj superb al orasului.

Castelul Frankenstein este la randul sau o mare atractie. Acesta este un castel ce se afla intr-o localitate invecinata orasului, numita Muhltal. Castelul a fost mentionat in documente pentru prima data in anul 948. Acesta poarta acest nume pentru ca se spune ca el a inspirat-o pe Mary Shelley sa scrie romanul Frankenstein. In timpul Halloweenului aici se organizeaza cine festive si de asemenea puteti urca in castel. Orasul este printre putinele orase ale lumii ce pot concura cu localitatea Bran din Romania, ca popularitate in timpul Halloween, ofertele turistice din Darmstadt fiind concepute de diferite agentii de turism din lumea intreaga, in special pentru aceasta perioada a anului.

Darmstadt