Ghid turistic Dusseldorf

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, arhitectura, cultura, muzee, cladiri istorice, puncte de interes, lacasuri de cult

Despre Dusseldorf

Dusseldorf este capitala landului german numit Renania de Nord – Westfalia si se afla la confluenta raurilor Dussel si Rhin. Este unul dintre cele mai dinamice orase din zone, avand o fundatie economica si culturala bine organizata. Dupa Frankfurt, Dusseldorf este cel mai mare centru financiar din Germania. Ca o consecinta, numeroase companii aeriene, inclusiv low-cost, efectueaza zboruri pe aeroportul din Dusseldorf. Turismul de afaceri este la mare pret - in Romania, cele mai populare ale turismului business in aceasta zona a Germaniei, se axeaza pe comertul cu masini second-hand. Vizitele sunt, in mare parte facute cu avionul, pe ruta Bucuresti - Dusseldorf, iar in general, turistii prefera sa caute o noapte de cazare in Dusseldorf, inainte de a se intoarce cu masina in tara.

Orasul este cunoscut la nivel international pentru cultura sa cosmopolita. Dusseldorf este un important centru urban si are un aer comercial: plin de banci, birouri industriale, zgarie-nori, dar este de asemenea si extrem de curat. Mai mult, acesta este locul unde se afla cea mai mare comunitate japoneza din Europa, fiind impanzit de restaurante specifice.

Orasul este cumva impartit in doua: partea moderna si partea veche. Partea moderna, cea stanga a orasului, este reprezentata de cladiri noi, din sticla si metal, pe cand in partea veche veti gasi stradute inguste, biserici vechi, baruri si restaurante. Cele doua parti sunt conectate de cinci poduri, mai mult decat impresionante. Printre obiectivele turistice din Dusseldorf ce merita mentionate, sunt Bazilica Sfantul Lambertus, Castelul Jagarhof sau Conacul Benrath.

In centru, Dusseldorf este cunoscut pentru varietatea de puburi. In aria numita „Alstadt” sau Centrul vechi din Dusseldorf (cunoscuta si drept „cel mai mare bar din lume”) se gasesc peste 500 de cluburi si discoteci. Aici puteti savura bauturi specifice sau simpla bere servita in pahare mici.

O mare parte a orasului a fost distrusa in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, motiv pentru care foarte putine cladiri vechi au ramas in picioare. Cu toate acestea, cei interesati de arhitectura moderna au multe de vazut aici. De asemenea, de stiut este faptul ca veti vedea o multime de lampi ce functioneaza pe baza de gaz. Dupa Berlin, orasul Dusseldorf este considerat orasul cu cele mai multe astfel de lampi.