Informatii utile Dusseldorf

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Germana
Fus orar: GMT 01:00

Dusseldorf este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
arhitectura
cultura
muzee
cladiri istorice
puncte de interes

Cand este indicat sa vizitati orasul Dusseldorf

Orasul poate fi vizitat oricand, vremea fiind asemenatoare cu cea din Romania, poate cateva grade in minus facand diferenta. Cu toate acestea, orasul este splendid intre al II-lea si al III-lea weekend al lunii iulie, cand are loc festivalul Kirmes. Atunci se aduc in oras masinarii de distractii si locuri unde se bea bere. De asemenea, pepenii verzi sunt vanduti peste tot in jur. Aceasta este cea mai mare festivitate de pe cursul Rinului si este fascinanta. De asemenea, in mai are loc in maraton in Dusseldorf, ce este deschis pentru oricine doreste sa se inscrie.

Temperaturi medii lunare in Dusseldorf, Germania

Ce sa luati in bagaj

Luati-va cele mai frumoase haine. Germanii sunt in mare parte ingrijiti si foarte stylish, motiv pentru care daca doriti sa va incadrati in tablou, va trebui sa va combinati hainele cu grija. Vremea poate fi ceva mai rece decat in Romania, asa ca urmariti cu atentie prognozele meteo inainte de plecare, pentru a stii ce haine va impachetati. O umbrela v-ar putea fi de asemenea extrem de utila oricand.

Buget de vacanta

Pe langa banii de cazare si mancare, e bine sa aveti cateva zeci de euro la dumneavoastra pentru transport. Nu este nevoie sa aveti foarte multi bani lichizi in posesie, deoarece toate cardurile recunoscute international (Visa, Mastercard), sunt acceptate si aici.

Transportul in comun in Dusseldorf

Dusseldorf dispune atat de o retea de autobuze, cat si de tramvaie si metrouri. Aproape orice loc din oras poate fi atins cu ajutorul mijloacelor de transport in comun. Aici, biletele trebuie cumparate si compostate inainte de a va urca in autobuz. Acestea pot fi cumparate de la tonomatele din statii. Exista multe tipuri de bilete, si din pacate instructiunile de pe tonomate sunt numai in limba germana.

Cele mai avantajoase bilete sunt „Kurzstrecke”, un bilet ce costa 1.30€ si este valabil pentru 30 de minute, „Preisstufe A”, un bilet ce va va duce in partile principale ale orasului, ce costa 2.30€, si Tagesticket, valabil pana la miezul noptii, in valoare de 5.30€.

Taxiurile in Dusseldorf

Acestea pot fi chemate telefonic sau pot fi gasite in statiile special amenajate pentru taxiuri. Daca veti gasi mai mult de un taxi liber, fiti sigur ca va urcati in primul taxi ce se afla in linie, chiar daca unul ce se afla mai in spate poate fi o alegere buna pentru dumneavoastra. Este doar o regula nescrisa a orasului. Calatoriile sunt monitorizate de ceasul special pentru taxiuri, dar puteti negocia un pret cu soferul.

Magazine si piete in Dusseldorf

De-a lungul celui mai mare bulevard din oras, Konigsallee, sunt foarte multe boutiqueuri mici. De aceea ele mai mari lanturi de magazine germane, cum ar fi Galeria, Karstadt, Saturn, C&A, sunt situate la intersectia dintre Liesegangstrasse si Schadowstrasse.

Celor pasionati de moda le este recomandata zona Flingern, mai ales Ackerstrasse. Recent, aceasta s-a transformat dintr-o zona rezidentiala, intr-un district rezidential, ce ofera magazine la fel de trendy ca si cele din Berlin.