Ghid turistic Eisenach

Recomandat pentru: centrul istoric, cultura, istorie

Despre Eisenach

Eisenach este un oras din centrul Germaniei, situat in landul Turingia. Multe dintre cladirile si obiectivele din oras si din apropierea lui, fac din acesta un magnet pentru turisti. Unul dintre cele mai vizitate obiective este castelul Wartburg, mai degraba un complex de castele, alcatuit din mai multe corpuri. De asemenea, acesta face parte din lista de cladiri protejate de UNESCO. Printre cei care au sustinut pastrarea castelului au fost Martin Luther, cel care a tradus Biblia in limba germana pentru prima data, Elisabeta cea Sfanta, Goethe si multi altii.

Dupa cum arata si multe dintre fotografiile panoramice ale orasului, in Eisenach puteti descoperi o multime de atractii doar facand un tur al orasului pe jos. Multe dintre ele se afla in centru, iar acesta, fiind destul de compact, este si foarte usor de vizitat. La jumatatea distantei dintre mai marile Lepzig si Frankfurt, Eisenach nu se poate lauda cu multitudinea de obiective turistice ale lor, insa ofera o gama variata de atractii, in special din sfera culturii si muzicii.

Un loc de unde puteti incepe poate fi Piata principala a orasului, unde veti gasi multe cladiri impresionante, inclusiv primaria orasului, un castel construit in stil baroc si nu in ultimul rand biserica Sfantului Gheorghe. In aceasta biserica, cunoscutul compozitor Johann Sebastian Bach a fost botezat si mai apoi a devenit organist. La cativa pasi distanta se afla „Casa Luther”, locul unde Martin Luther a trait in anii sai ca elev. Aceasta casa este, de asemenea, una dintre cele mai mari atractii din imprejurimi. Tot in cinstea lui Martin Luther exista si un monument, ce se afla in Karlsplatz. Aceasta este sculptata cu atentie, avand inaltimea si dimensiunile pe care personajul istoric le indeplinea.

In apropiere de oras se afla legendarii munti Horselberg sau "Muntele lui Venus", ce separa zonele ocupate de orasele Erfurt si Fulda. Legendele spun ca multi dintre zei, zeite si zane, precum Wotan, Venus, Mama Holle a Fratilor Grimm, cavalerul Tannhauser ce apartine operei lui Richard Wagner, au trait aici in pace si armonie. Daca ajungeti in acesti munti, trebuie sa mergeti in turul de hiking prin Cheile dragonului si in locul "bantuit" numit Hohe Sonne.

Daca vedeti casa unde Martin Luther a crescut, nu ratati si casa faimosului compozitor Bach. Aici veti gasi un muzeu dedicat celebrului compozitor, si opere de arta adunate de-a lungul a sute de ani. Veti gasi lucrari, mobila, instrumente muzicale si altele. Turul casei include si un concert de 25 de minute, cantat la instrumentele antice pe care Bach le-a manuit. Acesta a fost primul muzeu din lume ce si-a dedicat tot spatiul vietii si operei lui Johann Sebastian Bach si a fost deschis in anul 1906.

O alta atractie a orasului Eisenach ce va poate uimi este „Casa Ingusta”. Dupa cum probabil va asteptati, aceasta este cea mai ingusta casa din Germania. A fost construita in anul 1750 si are doar 2.05 metri latime. Inauntru, turistii pot admira o mica colectie de fotografii, sculpturi si mobila istorica.

Eisenach